22.12.2015 | 09:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová generace senážních vozů

Přenos výkonů vyšších než 400 koní u senážního vozu? Pro novou generaci vozů Krone ZX s jedinečnou koncepcí pohonu, kterou koncem minulého roku představila společnost Krone, to není žádný problém. Díky nové konstrukci pohonu prostřednictvím řemenu Powerbelt a planetového hnacího systému integrovaného v rotoru vyžaduje boční pohon rotoru mnohem méně místa. Jak rotor, tak i sběrač mohou mít nyní podstatně větší dimenze a dosahují vyšší výkonnosti i při širších řádcích. Víceúčelový vůz tak nyní nabízí ještě větší výkonnost s komfortnější obsluhou.

U nových senážních vozů byla modifikována řada ústrojí. Hydraulicky poháněný neřízený sběrač EasyFlow má šířku pracovního záběru 2125 mm. Umožňuje nerušený sběr píce i při vyšší rychlosti jízdy a maximální kapacitě podávání. Další výhodou hydraulického pohonu integrovaného ve sběrači je jeho ochrana proti přetížení bezúdržbovým jištěním. Jinou novinkou je patentované uspořádání dvojitých prstů do W, které zaručuje plynulý tok píce a rovnoměrné plnění řezacího a dopravního agregátu v celé šířce. Vyplývá z toho vysoká hltnost a ještě lepší využití ložného prostoru vozu. Kromě toho lze sběrač několika málo pohyby rychle odmontovat, a tím se zvýší flexibilita využití vozů ZX.
Díky pohonu prostřednictvím sdruženého řemene bylo možné rovněž podstatně zvětšit dopravní rotor, takže má nyní průměr 880 mm a ohromnou dopravní šířku 1910 mm. Je vybaven osmi spirálovitě uspořádanými řadami dopravních a řezacích prstů a dosahuje nejvyšších výkonů, přitom odolává maximálnímu zatížení. Velmi praktické je i řezací ústrojí, které je vybaveno 48 noži a pracuje s teoretickou délkou řezu 37 mm. Požadovanou délku řezanky lze snadno a rychle nastavit pomocí centrálního řazení nožů (0, 24 nebo 48 nožů).*

 

Více o nových vozech Krone ZX naleznete v Zemědělci č. 1/2016

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down