05.01.2016 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový tažený postřikovač na Agritechnice

Návštěvníci veletrhu Agritechnica mohli v expozici firmy Vogel & Noot zhlédnout žhavou novinku a sice tažený postřikovač Pharos 4600.
Bezpečnost především. Tím začíná úvodní tisková informace o novém postřikovači, který využívá komfortního podvozku. Nechybí na něm vzduchové odpružení nápravy a systém nuceného řízení kol, která při otáčení na souvrati sledují stopu traktoru. Zátěžový regulátor upravuje účinek vzduchových brzd v závislosti na hmotnosti postřikovače, která se odvíjí od objemu postřikové jíchy v nádrži. Díky popisovaným řešením je bezproblémová transportní rychlost 40 km/h a aplikační až 18 km/h.
Hlavní nádrž pro postřik disponuje objemem 4600 l, je vyrobena z polyetylenu a vybavena vlnolamem. Systém míchání a proplachu disponuje samostatným čerpadlem. Nádrž na čistou vodu má objem 444 l, je umístěna dole v přední části postřikovače, a tím působí pozitivně pro zlepšení jeho těžiště.
Externí řízení postřikovače probíhá pomocí elektronického ovládacího panelu umístěného na levé straně stroje a obsluha na něm může řídit sání, míchání, přisávání chemických látek z přimíchávací nádržky a též čištění postřikovače. Všechny toto funkce lze ovládat i z kabiny, například pomocí terminálu Maxi 3.0 od firmy Müller Elektronik. Pomocí popisovaného terminálu lze ovládat a kontrolovat kompletní funkce postřikovače, včetně systémů automatického řízení pojezdových kol, udržování stabilní výšky postřikovacích ramen nad porostem, nebo pneumatického přepínání trysek.
Hlavní čerpadlo určené pro postřik má nejvyšší průtok 400 l/min, systém rozvodu postřikové jíchy je proveden tak, aby se zabezpečila neustálá cirkulace a při náběhu sekcí byl na všech tryskách provozní tlak. Počet sekcí může být nakonfigurován podle požadavků zákazníka a záběru ramen, maximum je 18 sekcí.
Postřikovací ramena jsou konstruována jako ocelová, se záběrem od 15 do 27 m. Díky propracovanému systému skládání a tvaru nádrže dosahuje přepravní šířka postřikovače 2,52 m. Nově zkonstruovaný systém zavěšení ramen umožňuje jejich zvednutí až do výšky 2,6 metru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down