05.01.2016 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

K samojízdným přibyly tažené

Firma Challenger je známá svojí výrobou postřikovací techniky, reprezentovanou samojízdnými postřikovači. K nim nyní přibývají též postřikovače tažené, nesoucí označení Rogator 300, které budou vyráběny v Nizozemsku a určeny primárně pro evropský trh.
V nabídce modelové řady RoGator 300 jsou dva postřikovače, a to RG 333 a RG 344. Vzájemně se liší zejména objemem hlavní nádrže, který dosahuje 3300 a nebo 4400 litrů. Nové postřikovače používají velké množství osvědčených konstrukčních prvků, pocházejících z postřikovačů samojízdných. Jedná se zejména o postřikovací systém včetně uložení ramen, který je takřka identický, a s trochou nadsázky se tažené postřikovače od samojízdných liší jen nádrží, rámem, nápravou a ojí.
Náprava je vyráběna v provedení s řízenými koly s úhlem natočení až 35°, z něhož vychází poloměr otáčení 3,8 m, díky automatickému řízení sleduje náprava postřikovače stopu zadních kol traktoru. Nastavení rozchodu kol postřikovače je možné od 1,5 do 2,25 m a jeho maximální konstrukční rychlost dosahuje 50 km/h, přičemž standardní výbavou jsou brzdy ve vzduchovém či hydraulickém provedení.
Hlavní polyetylénová nádrž je doplněna nádrží na čistou vodu. Ta je integrovanou součástí nádrže hlavní, zaujímá objem 400 l a je umístěna v přední části postřikovače, takže svojí hmotností dotěžuje zadní nápravu traktoru. Na přání je možná ještě přídavná nádrž na čistou vodu s objemem 500 l, která je umístěna vzadu, za nádrží hlavní.
Přes vývodový hřídel traktoru, nebo přes vnější hydraulický okruh Power Beyond, je poháněno hlavní odstředivé čerpadlo postřikového systému s průtokem až 785 l/min, postřiková jícha je z hlavní nádrže tlačena do rozvodu v hliníkových ramenech se záběrem 24 až 30 metrů a následně do trysek. Postřikovací ramena mohou být vybavena automatikou regulací výšky nad porostem, snímanou prostřednictvím pětice senzorů, LED osvětlením a možností automatického vypínání sekcí podle GPS.
Nové postřikovače jsou ISOBUS Ready, takže jejich řízení lze provádět i na monitoru traktoru, který je ISOBUS kompatibilní. Pro řízení některých funkcí jde využít i elektronicky řízeného joysticku. Hydraulický systém je s regulační větví Load Sensing, pokud ji traktor nemá, je použit samostatný hydraulický okruh s čerpadlem, jehož pohon je odvozen od náhonového hřídele.
Sériová výroba tažených postřikovačů Challlenger řady RG 300 bude zahájena v tomto roce.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down