19.01.2016 | 09:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Široké možnosti návěsů střední třídy

Firma Pöttinger prezentovala svou závěsnou techniku v průběhu veletrhu Agritechnica v hale č. 27. Tradiční a oblíbenou součást sortimentu – samosběrací a senážní návěsy – tentokrát reprezentovaly modely nižší a střední třídy. Dva nové návěsy v provedení Combiline rozšiřují sortiment stávajících typů o robustnější vozy pro univerzální využití jak při sběru píce z řádku, tak i pro odvoz od řezačky.

Hned na okraji dlouhé řady vozů byl k vidění návěs Faro 4010 D Combiline v plné výbavě. S dvojicí rozdružovacích válců a zakládacím dopravníkem je využitelný i pro denní krmení skotu čerstvou pící. Tradičně je vhodný pro sklizeň sena či slámy anebo i senáže sběrem z řádku.

Novinkou u této řady návěsů je snímací váleček sběrače, který nedovolí kopírovacím kolečkům zapadnout do případných hlubších kolejí od zadních kol traktoru.

Nový návěs Faro 4010 D Combiline rozšiřuje sérii návěsů Faro desítkové řady. Tu nově tvoří pět typů s objemem ložné plochy 35 až 80 m3. Výlučně pro sběr suché hmoty jsou určené návěsy Faro 8010 L.

Rovněž řada návěsů Torro doznala rozšíření. Poukazoval na to druhý vystavený návěs Torro 6510 L Combiline. Vyniká robustnějším provedením, rozšířenou výbavou, a tím i větší flexibilitou využití. Objem zesílené nástavby činí 65 m3. Návěsy Torro Combiline jsou vybaveny novým komfortním hydraulickým odjištěním nožů a na přání mohou být osazeny automatickým brousicím zařízením nožů Autocut. Vystavený návěs vyžaduje traktor o výkonu 118–221 kW, tedy 160–300 k.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 3/2016.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down