22.01.2016 | 01:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kvalitní technika s velbloudem v logu

Velbloud je zvíře, známé svou vytrvalostí a nenáročností. Také v nehostinných podmínkách vydrží dlouho a hodně pracovat, což se zalíbilo manažerům společnosti Wielton natolik, že si jej zvolili do svého loga. Zároveň svou produkci striktně zaměřili na dodržování vysoké normy kvality dodávaných strojů, kterými jsou návěsy pro silniční průmysl, vhodně doplňované sortimentem strojů pro zemědělství.

Firma Wielton byla založena v rámci silničního průmyslu v roce 1992. Sídlí v polském městě Wieloň, odkud pochází také základ jejího názvu. Postupně si vybudovala jeden z nejmodernějších výrobních závodů na kamionové návěsy v Evropě. V roce 2009 manažeři rozhodli o tom, že výrobní linky budou využívány i k výrobě techniky pro zemědělství. Areál se rozkládá na dohromady 260 000 m2 zastřešené plochy hal. Kromě své velikosti se vyznačuje velmi moderním vybavením s širokým uplatněním robotů.

Díky tomu, že firma Wielton je zavedeným výrobcem návěsů pro silniční dopravu, které vyrábí v mnoha provedeních a ve velkém množství, může si dovolit také velké investice do strojového vybavení své továrny. Speciální postupy, používané například při výrobě van pro traktorové sklápěče, pak v důsledku přináší četné provozní přednosti, jako je nízká pohotovostní hmotnost při vysoké pevnosti.

Firma Wielton přibrala program strojů Agro do svého sortimentu v roce 2009. Od roku 2010 byla výroba zemědělské techniky začleněna do stávající výroby kamionových návěsů. Program strojů pro zemědělství se od té doby stále rozšiřuje; v průběhu šesti roků až na dohromady 35 různých modelů dopravní a aplikační techniky.  Roční produkce strojů pro zemědělství dosahovala v roce 2015 objemu celkem 1500 strojů.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 3/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down