02.02.2016 | 04:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na cestě k plně automatickým rozmetadlům

Firma Rauch je inovativním německým výrobcem aplikační techniky, který vlastní již více než 150 patentů na stroje ze svého širokého výrobního programu. Pyšní se taktéž řadou hodnotných národních a mezinárodních ocenění, mimo jiné i z veletrhu Agritechnica 2013. Oceněné stroje z uplynulého ročníku veletrhu již ve finální podobě, stejně jako celou řadu nových strojů i řešení mohli vidět návštěvníci veletrhu Agritechnica 2015 v Hannoveru na stánku firmy Rauch v hale 9.

Na veletrhu Agritechnica uvedla firma Rauch novou verzi svých rozmetadel Axis. Nový není jenom jejich moderní design s atraktivním LED osvětlením, ale i vyšší užitečná hmotnost a vyšší objem zásobníků.

Kompletní modelová řada rozmetadel Axis již nabízí inovativní systém Electronic Massflow Control (EMC). A to včetně stroje s mechanickým pohonem AXIS M 20.2 EMC(+W) s nosností 2300 kg. Naproti tomu známá rozmetadla AXIS H EMC(+W) s hydraulickým pohonem obdržela systém EMC v přepracované podobě.

Druhá generace systému EMC provádí měření procházejícího hnojiva a jeho regulaci pomocí high-tech senzorů. Umí zajistit automatické dávkování hnojiva ještě precizněji, bezpečněji a s vyšší úrovní ergonomie. Všechny modely rozmetadel Axis druhé generace, vybavené elektronickým systémem QUANTRON-A, mohou být doplněny o precizně fungující ovládání sekcí s názvem VariSpread V4 nebo V8. U rozmetadel Axis s ovládáním prostřednictvím ISOBUS a systémem GPS-Control jde firma Rauch ještě dál. Již v průběhu výroby je vybavuje inteligentním systémem VariSpread dynamic, který umí automaticky přizpůsobovat šířku rozhozu hnojiva z levé vnější do pravé vnější strany nebo opačně.*

Víc informací přinese Mechanizace zemědělství 3/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down