08.02.2016 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Telematika je hudbou 21. století

Světoznámý výrobce stavební a zemědělské techniky JCB působí na trhu již od roku 1945. Mezi hlavní priority společnosti vždy patřila snaha umožnit zákazníkovi maximální kontrolu nad provozními výdaji, a to především precizním zpracováním a inovativními technologiemi. Díky rozvoji satelitních a bezdrátových technologií přišly nové možnosti a firma JCB se rozhodla je využít naplno. Proto je od roku 2011 většina strojů JCB vybavena telematikou LiveLink.

Poloha 24/7/365

 

Základní funkcí GPS modulu ve stroji JCB je sledování polohy. To je díky nezávislému napájení s rezervní baterií možné i v okamžiku, kdy stroj není v provozu, tedy 24 hodin denně. Nezávislé napájení navíc zajistí sledovatelnost stroje i ve chvíli, kdy dojde k odpojení jeho hlavní baterie. Díky vlastní baterii je možné stroj sledovat ještě 14 dní po odpojení centrálního napájení. Modul je navíc propojený s řídicí jednotkou hydrauliky, takže v případě jeho vymontování dojde k celkové blokaci stroje, který se v tu chvíli stává nepoužitelným.

Nejlepší servis – prevence

LiveLink však není jen GPS. Systém je napojený na palubní počítače strojů JCB a díky tomu má neustálý přístup k veškerým provozním informacím. To je přínosem především z hlediska servisu, protože na svém účtu může sledovat nejen vlastník a obsluha, ale především servisní technik JCB jak stavy provozních kapalin, tak i servisní intervaly a chybová hlášení. To umožňuje předcházet většině technických závad na stroji, což šetří nejen čas, který stroj prostojí bez užitku v servisu, ale i peníze vynaložené na opravy.

Provoz a výdaje pod kontrolou

Neustálý tok informací od jednotlivých částí stroje se v JCB rozhodli využít ještě jiným způsobem, a to k neustálé a přesné kontrole nad provozem stroje. Díky telematice LiveLink tak můžete sledovat provozní parametry v libovolných intervalech. Máte tak přehled nejen o spotřebě, ale také o vytíženosti motoru, prostojích a mnoha dalších parametrech. To umožňuje přesnou kontrolu nad obsluhou a její prací se strojem. Provoz stroje tak máte plně pod kontrolou, stejně jako výdaje.

Neméně důležité je, že mnoho pojišťoven začíná přítomnost telematiky ve stroji zohledňovat v ceně pojištění, což mohou být další nemalé úspory.

V jednoduchosti je krása

 

Výhodou telematiky JCB LiveLink je její snadné užívání. Pro sledování a obsluhu systému není potřeba žádné speciální zařízení či software. Jediné, co potřebujete, je obyčejný počítač s libovolným komerčním prohlížečem a připojením k internetu. Telematiku LiveLink tedy zvládne ovládat každý odkudkoliv a kdykoliv.

Pod jedním účtem může vlastník sledovat ne jeden, ale libovolný počet strojů. V rámci jednoho systému tak lze sledovat a porovnávat celou flotilu strojů, a to bez složitého přepínání mezi okny prohlížeče či přehlašování mezi účty.

 

Bc. Josef Vysoký

produktový manažer JCB

PEKASS a. s.

Foto:

Díky využití satelitních technologií má LiveLink pokrytí po celé Zemi

Ať je váš stroj kdekoliv, díky telematice LiveLink ho lze kdykoliv nalézt

JCB – to nejsou jen stroje, ale především komplexní systém služeb pro podporu vašeho podnikání

Celou flotilu strojů je možné spravovat pomocí jediného počítače a jednoho účtu

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down