Úspěšný český výrobce

Jednou z úspěšných českých společností vyrábějících zemědělskou techniku je společnost Ravak a. s. Strojírny Rožmitál. Společnost se tradičně zúčastňuje předních světových veletrhů a nemohla proto chybět ani na výstavě Agritechnica, kde měla svůj stánek již potřetí. Na stánku byl vystaven čelně nesený žací stroj SC-301, který má pracovní záběr 3 m. Společnost mu dělal vzadu nesený žací stroj SD-260 s pracovním záběrem 2,6 m nebo jednorotorový shrnovač SB-4941 s pracovním záběrem 4,9 m.

Čelně nesené žací stroje SC-301 a SC-301 C jsou stejně jako všechny žací stroje značky ROZMITAL robustní konstrukce. Vysoká odolnost a životnost je dána důmyslnou konstrukcí a použitím kvalitních materiálů. V žací liště jsou kovaná ozubená kola z vysokopevnostního ušlechtilého materiálu s broušenými boky zubů, a proto se žací stroje ROZMITAL vyznačují také velmi tichým chodem. Převody uvnitř lišty jsou v olejové lázni a jsou zcela bezúdržbové. Proti nárazu jsou žací ústrojí chráněna nárazovou pojistkou. Rychloupínací systém žacích nožů pomocí pružiny nabízí Strojírny jako jedna z mála firem bez příplatku.

Vystavená čelní sekačka SC-301 má pracovní záběr 3 m a vyznačuje se velmi dobrou kvalitou řezu. Výhodou je oboustranné upevnění lišty, které s rámem tvoří pevný celek. Lišta je nadlehčována pomocí válcových pružin a celý stroj disponuje i příčným kopírováním. Proti přetížení stroje chrání převodové ústrojí přetěžovací třecí spojka na kardanu a přídavné plazy jsou vyrobeny z kvalitní oceli.

Vzadu nesený žací stroj SD-260 má pracovní záběr 2,6 m. Mezi chytrá řešení vzadu nesených žacích strojů ROZMITAL patří systém, kdy rameno sekačky nelze odjistit a zvednout, pokud je podpěrná noha v dolní poloze. Nadlehčování lišty je hydropneumatické a pro snadné nastavení žacího stroje do plovoucí polohy a její následnou pohodlnou kontrolu  slouží manometr. Základní nastavení tlaku je mezi 70 a 145 bary, podle typu sekačky a pracovních podmínek.

Ze shrnovačů byl na stánku prezentován jednorotorový shrnovač SB-4941. V sortimentu jde o největší jednorotorový shrnovač s pracovním záběrem až 4,9 m.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down