02.03.2016 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Použité i nové stroje na jednom místě

Německá firma AGRAVIS si zakládá na tom, aby mohla být svým zákazníkům spolehlivým partnerem s kompletní nabídkou služeb. V areálu ve městě Meppen se kromě volné plochy nachází ještě dohromady 17 000 čtverečných metrů plochy zastřešené. V několika rozlehlých halách funguje servis techniky či například lakovna, do níž se vejde i velká sklízecí mlátička. Některé haly slouží k uskladnění použité techniky nabízené na prodej.

Ačkoli má AGRAVIS řadu provozoven,  použité stroje uchovává hlavně v Meppenu. Je to dáno také tím, že tam funguje velmi silné servisní zázemí.

Firma AGRAVIS je strategickým obchodním partnerem firmy Agromex s. r. o. a obě firmy spolupracují na poli použité a předváděcí techniky. To umožňuje firmě Agromex výkup starších traktorů od zákazníků na protiúčet a samozřejmě i dovoz použité techniky jakékoliv značky.

Při návštěvě Dnů otevřených dveří firmy AGRAVIS v Meppenu mohla redakce vidět nejprve servisní halu pro stroje koncernu AGCO, tedy především traktory značek Fendt a Valtra. Hala, vybudovaná v roce 1998, je vybavena standardním testovacím zařízením i pro moderní motory s elektronickým řízením a další výbavou.

V další hale jsou uskladněny použité stroje Claas. Jedná se o sklízecí mlátičky a řezačky, které mají za sebou nejvýše tři sezóny. Po této době jsou v servisních dílnách AGRAVISU rozebrány do šroubku, opraveny a opět smontovány. Díky tomu vypadají jako nové a jejich pořízení je velmi dobrou alternativou zakoupení stroje nového. Všechny stroje mají známou servisní historii. Za rok prodá AGRAVIS na 70 kusů těchto použitých sklizňových strojů a 300 použitých traktorů.*

Více informací v časopise Mechanizace zemědělství 4/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down