Nadrtit, konzervovat a uchovat

Záběr brněnské firmy ROmiLL, spol. s r. o., je velmi široký. Zasahuje od zemědělské dopravní techniky přes zařízení pro průmyslný mikrovlnný ohřev, dřevovýrobu až k technologii pro výrobu a skladování krmiv.

Na veletrhu Techagro společnost kromě jiného ukázala mobilní válcový drtič zrna s lisem CP2 Plus, který byl v její expozici k nepřehlédnutí. Technologie umožňuje zpracování a uchování vlhkého zrna. Společnost RomiLL uvádí, že při tomto způsobu využití zrna jsou výrobní náklady proti klasickému posklizňovému sušení nižší. Zvířata využijí z obilovin více živin, jejich zdravotní stav je lepší, čímž roste jejich produkční účinnost. Základem technologie je válcový drtič, který vymlácené zrno zpracuje a nakonzervuje, přičemž lze jednoduše nastavit strukturu krmiva od velmi jemného po velmi hrubé. Upravený produkt je poté uskladněn při maximálním vytěsnění vzduchu, buď lisováním do vaků, nebo uložením do silážních jam.
Mobilní válcový drtič zrna s lisem CP2 Plus je podle společnosti RomiLL určen především pro podniky poskytující sklizňové služby a zpracovávající větší objemy krmiva. Řízení stroje je plně automatické včetně dávkování konzervantu. Plnit ho lze čelním nakladačem nebo příjmovým šnekovým dopravníkem. Co se týče výstupu, zákazník si může vybrat ze tří velikostí lisovacích tunelů – 1,5, 2 a 2,4 m. Pro drcení zrna jsou použity dvě jednotky řady 1200, chráněny jsou systémem odskoku válců. Drticí jednotku lze snadno vyjmout a umístit místo ní adaptér na vakování takzvaných vedlejších produktů, jako je například pivovarnické mláto, cukrovarnické řízky a další.
K provozu zařízení je potřeba traktor o výkonu minimálně 200 k. Při hrubém drcení má stroj výkonnost 45–60 tun za hodinu, při jemném 30–45 t/h. Váží 6200 kg a objem zásobníku s korbou je 10 m3.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down