27.06.2016 | 09:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ukázková sklizeň na jihu Čech II

Místo tradičního dne otevřených dveří uspořádala letos společnost STAKO MF z Veselíčka u Milevska praktickou ukázku techniky Kuhn na sklizeň pícnin agregovanou s traktory Massey Ferguson o výkonu 35 až 250 koní. Pro více než 150 účastníků připravili pořadatelé ucelenou linku, do níž se zapojilo patnáct technicky vyspělých souprav. V Zemědělci č. 25 jsme přinesli reportáž o práci žacích strojů, obracečů a shrnovačů, v Zemědělci č. 26 se věnujeme lisům, baličkám, rozdružovači a svozu balíků. Nechybí ani informace o předvedeném bočním mulčovači Kuhn TB 211.

S mohutným řádkem zaschlé píce, který vytvořil středový shrnovače Kuhn GA 8731, si hravě poradil lis Kuhn VB 2260 OC 14 s variabilní lisovací komorou. Energii mu dodával traktor Massey Ferguson MF7615 o výkonu 150 k s točivým momentem na vývodovém hřídeli 677 Nm. Jak řekl přítomným Ing. Zdeněk Kříž, který praktické ukázky komentoval, k agregaci by stačil traktor o výkonu jen devadesát koní. Právě nízký příkon a s ním spojená řada výhod jsou pro techniku Kuhn příznačné.

Tato letošní novinka je vybavena sběračem širokým 2,3 m s pěti řadami prstů, novým integrovaným vkládacím rotorem a 14 noži. Uživatelé ocení systém Drop Floor, který umožňuje snížit dno kanálu o 12 cm a zvětšit tak jeho průchodnost. Co je ale důležité, píce neopouští lis, který tlakem 210 barů vytváří dokonale slisované balíky o maximálním průměru 1,6 m a šířce 1,2 metru. Lisovací komora má pět nekonečných pásů vedených zesílenými vodicími válečky a větší náplň mazacího tuku, čímž se prodloužila jejich životnost. V lisovací komoře se nacházejí dva nové tvarované válce pro lepší čištění pásů při lisování vlhkého materiálu. Všechny funkce se nastavují z kabiny traktoru prostřednictvím terminálů VT 50 nebo CIC 200. Lis Kuhn VB 2260 vybavený vázáním do sítě, automatickým olejovým mazáním a případně i vyhazovací rampou je určen zemědělcům, kteří potřebují vytvořit za sezónu tisíce balíků. K tomuto zadání přispívá i neobvykle rychlé balení, které u jednoho balíku trvá do pěti sekund.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down