21.11.2016 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové speciální traktory představeny veřejnosti

Výrobce New Holland má tradičně silné zastoupení na trhu se zemědělskou technikou v Itálii. To se týká především traktorů všech výkonových tříd. V této zemi má také svou továrnu na traktory nižší výkonové třídy. Tomuto významu odpovídala také velikost expozice na veletrhu EIMA 2016. Významnou novinkou byly traktory řady T4 FNV, určené pro nasazení v sadech, vinicích a pro speciální účely, doplněné novými pásovými traktory.

Nová řada traktorů T4 FNV nabízí vyšší míru bezpečnosti pro obsluhu díky své nové kabině s označením Blue Cab 4, má i nový motor a nový systém snižování obsahu škodlivin ve výfukových plynech. Čtyři modely traktorů se pyšní designem ve stylu vyšších řad New Holland, optimalizovaným pro práci v úzkých řádcích trvalých kultur.

Kabina Blue Cab 4 je osazena exkluzivním patentovaným systémem dvou filtrů – kategorie 2 a kategorie 4 společně ve střeše. Na rozdíl od dosavadního provedení kabiny se úroveň hluku snížila z 82 na 78 dB(A). Nová kabina je určena i pro samojízdné sklízeče hroznů, které byly v expozici také vystaveny.

K pohonu traktorů řady T4 FNV slouží čtyřválcový motor FPT se zdvihovým objemem 3,4 l. Motor je přeplňovaný, s elektronicky řízeným vstřikováním paliva common-rail a poskytuje výkon v rozpětí od 75 do 107 k.

V expozici byl vystaven také zástupce modelové řady New Holland TK4 s pryžovými pásy. Nově jsou tyto stroje také v designu ostatních sérií traktorů New Holland. Nové traktory přináší zlepšenou ochranu před pronikáním prachu a horkého vzduchu, což je typické pro traktory nasazené v tvrdých a prašných podmínkách. Tato inovace je vhodně doplněna o odpruženou platformu pomocí pryžových silentbloků a ergonomický ovládací systém O-Matic Plus.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství 1/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down