25.11.2016 | 11:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Lisy pro sklizeň i za obtížných podmínek

Jednou z inovací v oblasti sklizňové techniky New Holland je i uvedení nových svinovacích lisů Roll Baler 125 a Roll Baler 125 Combi. Nové modely jsou kompletně přepracované, aby poskytly zlepšený servisní přístup a vyšší výkonnost pro poskytovatele služeb, chovatele skotu a uživatele z řady podniků se smíšenou produkcí.

Nové modely lisů byly konstruovány tak, aby dosahovaly optimálního výkonu v širokém spektru podmínek a produkovaly balíky vysoké kvality při sklizni těžké zavadlé píce, krátkého či dlouhého sena či na mohutných řádcích slámy. Změny přispěly k tomu, že došlo k výraznému zvýšení kvality i trvanlivosti balíků.

Lisy jsou vybaveny sběračem poslední generace, kterým byly osazeny i nové modely lisů New Holland Big Baler. Se svou šírkou 2,3 m je tento sběrač o 300 mm širší, než předchozí provedení. Od těchto výkonných lisů byl také převzatý rozhrnovací váleček, který přispívá k rovnoměrnému plnění komory při sklizni velmi slabých řádků či řádků s těžkou hmotou. Sběrač je osazen nastavitelnými kolečky. Pro přejezdy je možné kolečka na sběrači zafixovat tak, aby celková šířka lisu byla pod hranicí tří metrů.

Lisy také disponují novou výkyvnou podlahou, komfortně ovládanou z kabiny traktoru. Jednoduše je tak možné uvolnit hmotu v případě zablokování lisu tím, že se vpředu sníží podlaha o 120 mm a 60 mm vzadu. Jakmile podlaha poklesne, automaticky dojde i k vychýlení nožů. Na přání je možné lis vybavit systémem pro rozpojení pohonu plnicího rotoru, který by našel uplatnění v extrémních situacích.

Pod označením Roll Baler 125 Combi nabízí New Holland kombinaci lisu s pevnou komorou a baličky. Systém pracuje s fólií o šířce až do 1400 mm a lis může s sebou vézt zásobu tří rolí fólie. Ovíječka pracuje o dvacet procent rychleji, než u předchůdce.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down