06.01.2017 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový obraceč s velkým záběrem

Také firma Krone vstupuje do roku 2017 s novinkami. V oblasti závěsné techniky je asi nejvýraznější novinkou obraceč s označením KWT 1300. Jedná se o tažený rotorový obraceč s pracovním záběrem 13,1 m. Díky němu představuje tento stroj vhodné řešení pro výkonnou sklizeň pícnin na velkých výměrách anebo pro využití při poskytování služeb.

Stroj je osazen dohromady dvanácti rotory osvědčené koncepce. Každý z nich má průměr 153 cm a šest ramen. Ramena jsou osazena prsty s nestejnou délkou, které se díky tomu mohou pohybovat ve shodné výšce nad zemí. To má samozřejmě pozitivní vliv na čistotu sklízeného krmiva. Jako pojistka proti ztrátě prstů slouží speciálně tvarovaná koncovka ramene. Bez použití nářadí lze přestavením rotorů nastavovat jejich sklon a tím i úhel rozhozu materiálu.

Rotory jsou mezi sebou spojeny osmiprstovou spojkou v osvědčeném systému OctoLink. Toto řešení nevyžaduje údržbu a vykazuje dlouhou životnost i při práci na nerovných loukách po dlouhou dobu. Bezúdržbové jsou také převodovky u každého z rotoru, neboť o jejich hladký chod se stará tekuté mazivo. Ať je při práci zatížení stroje a jeho nosné konstrukce jakékoli, přenáší se na převodovky jen nepatrně, protože tyto jsou uloženy v oblasti mimo hlavní zatížení pod rámovými profily.

Obraceč KWT 1300 disponuje speciálně vyvinutým podvozkem.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 3/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down