06.01.2017 | 08:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vysoké výnosy a zároveň úspora času

Jedním z úspěšných rodinných zemědělských podniků na Benešovsku je Farma Fulínovi v Dlouhé Lhotě. Hospodaří na 150 hektarech zemědělské půdy, z toho činí 80 hektarů půdy orné. Nejen zbývajících 70 hektarů trvalých travních porostů, ale i dvacet hektarů z plochy orné půdy slouží pro produkci kvalitního krmiva, určeného pro stádo padesáti dojnic červenostrakatého skotu a 70 kusů skotu v zástavu.

Začátek hospodaření se datuje do roku 1990. Po deseti letech rozvoje a postupného rozšiřování orné půdy předal otec podnik svému synovi Pavlovi Fulínovi.

Mezitím byla farma již vybavena kvalitní zemědělskou technikou, mezi níž nechyběly ani stroje značky Pöttinger. Prvním z nich je od roku 2007 dvourotorový shrnovač Eurotop 771. Při shrnování jetelů a jetelotrav a při práci na členitých loukách v nadmořské výšce 470 metrů nad mořem se Eurotop 771 ukazuje jako obratný a snadno ovladatelný. Je to umožněno jeho přiměřenou celkovou délkou a řízenou zadní nápravou.

Na základě kvalitní práce strojů Pöttinger rozšířil strojový park v roce 2008 polonesený šestiradličný pluh Servo 65 Nova. Obhospodařované půdy mají hlinitopísčitý charakter, v nichž pracuje traktor John Deere 6830 AutoQuad Plus o jmenovitém výkonu 135 k s pluhem bez problémů.

Vzhledem ke kvalitě práce pluhu dali Fulínovi důvěru značce Pöttinger i při volbě secího stroje. Tím, že své oblíbené pneumatické secí stroje řady Terrasem firma Pöttinger vyrábí i v provedení se třemi metry záběru, nabízí právě rodinným farmám vynikající alternativu.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down