29.01.2017 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová měřítka u žacích kombinací

Také firma Pöttinger v poslední době výrazně inovovala svůj výrobní program a své novinky hodlá prezentovat na veletrhu SIMA 2017. Nové standardy v oblasti žacích kombinací nastavuje žací kombinace NovaCat A10. A to svým novým systémem pohonu Y Drive či hydraulickým jištěním Nonstop Lift pro každou stranu.

Kombinace je zároveň všestranně využitelná také díky možnosti stranového posuvu až o 400 mm, s nímž lze spolehlivě zaručit překrývání záběrů bez vynechávek, či naopak maximální využití výkonu motoru traktoru při přímých jízdách. NovaCat A10 může být agregována i s traktory vybavenými tříbodovým závěsem kategorie IV. Pokud je traktor osazen čelně neseným žacím strojem o záběru 3,5 m, nabídne NovaCat A10 pracovní záběr až 10,02 m. Při osazení čelně neseným žacím strojem o záběru tři metry činí pracovní záběr nové kombinace 8,8 až 9,56 m.

Kromě sečení se podařilo firmě Pöttinger nastavit nové standardy i v oblasti sklizně pícnin do válcových balíků, a to s pomocí lisů Impress. Ty budou vyráběny v provedení s pevnou či s variabilní lisovací komorou, případně v kombinaci s baličkou a ve verzi Master nebo Pro.

U lisů Impress vstupuje sklízený materiál do lisovací komory tangenciálně – tj. pod ideálním úhlem. Je to výsledek uplatnění nové technologie Liftup, která umožňuje zachovat přirozený tok hmoty. Výsledkem je zvýšení výkonnosti při sklizni i homogenity balíku. Vhodné řádky pro lis umí formovat nový shrnovač TOP 842 C, jehož dva velké rotory Toptech Plus odkládají středový řádek ze záběru 7,7 až 8,4 m.*

Více informací přinese Mechanizace zemědělství 2/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down