03.02.2017 | 02:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový válcový mačkač pro žací stroje

Firma Pöttinger opět potvrzuje svou pověst specialisty na stroje pro sklizeň pícnin – rozšiřuje si svůj sortiment zařízení pro souběžnou úpravu píce o nový válcový mačkač NovaCat RCB. Zařízení se vyznačuje spolehlivostí fungování, hospodárností a snadnou údržbou. Je k dispozici pro všechny žací stroje NovaCat Alpha Motion stejně jako pro typy NovaCat 262, 302, 352 a samozřejmě i pro nejnovější a největší žací kombinaci NovaCat A10.

Nový mačkač se vyznačuje již změnami v oblasti pohonu. Ten již není zajištován prostřednictvím řetězů, ale dvou ozubených řemenů. Řemeny dovolují zdvojnásobení dráhy, po níž se může vychýlit horní z dvojice mačkacích válců, což odpovídá navýšení o 25 mm. Tím je zaručena optimální úroveň zpracování hmoty.

Díky novým širokým ozubeným řemenům je pohon zcela bezúdržbovou záležitostí. Předpětí řemenů je nastavitelné jednoduše zvenčí. Napínací kladka disponuje automatickou aretací. O promazávání ložisek se stará centrální mazací lišta, uložená externě. Mazání pomocí oleje již není zapotřebí, což samozřejmě přináší omezení znečišťování pracovního prostoru. A čistý stroj znamená i sklizeň čistého krmiva, a tím i zlepšení jeho kvality.

Nový válcový mačkač NovaCat RCB má oba válce poháněné, což vede ke zvýšení jeho účinnosti při úpravě hmoty. Zároveň patří ucpávání minulosti.

Se souběžnou úpravou píce mačkáním při její sklizni je možné dosahovat optimálního obsahu sušiny ve hmotě v průběhu krátké doby a při omezení ztrát živin. Dvojnásobně velké vychýlení horního válce významně zvyšuje průchodnost zařízení při sklizni výnosných porostů, čímž se zároveň i zvyšuje výkonnost.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down