24.03.2017 | 11:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ovládání se posouvá na novou úroveň

Další velmi poutavou novinkou v expozici značky Valtra byla nová vlajková loď řady S, vybavená novým konceptem ovládání. V bílé barvě se leskl novotou model Valtra S394 a snad nebylo žádného návštěvníka, který by se nechtěl posadit do kabiny, aby si prohlédl novou multifunkční loketní opěrku. Ta má název SmartTouch a nabízí lepší ergonomii, kterou řidiči ocení při práci se složitějšími typy strojů anebo při dlouhých směnách.

Kabina nového traktoru je vybavena pneumatickým odpružením a ovládání je kompletně přepracované. Opěrka SmartTouch nabízí možnosti plnohodnotné individualizace nastavení traktoru díky funkčním tlačítkům a uživatelským profilům. Díky tomu nová série S čtvrté generace perfektně zapadne do sektoru, pro který je určena, a totiž pro zemědělce na velkých podnicích, poskytovatele služeb anebo do flotilového nasazení techniky, tedy všude tam, kde dochází ke střídání obsluh.

Nová Valtra S394 je poháněna šestiválcovým motorem AGCO Power 84 AWF, který disponuje dynamickým navyšováním výkonu. Průběh křivky točivého momentu je vylepšen díky instalaci nového software řízení motoru. Nejmodernější verze systému selektivní katalytické redukce, který je u traktorů Valtra řady S zdokonalován od roku 2008, snižuje obsah škodlivin ve výfukových plynech na úroveň emisní normy stupeň IV.

Výkon motoru je přenášen přes plynulou převodovku s označením AVT (AGCO Variable Transmission). Pojezd tak může být ovládán v modu pojezdového pedálu, nebo multifunkční pákou anebo lze i manuálně regulovat převodový poměr.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down