24.03.2017 | 01:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sortiment traktorů je kompletní

Firma Claas na mezinárodním veletrhu SIMA prezentovala novinky a další stroje ze svého sortimentu. V široké expozici byl k vidění kompletní sortiment traktorů, sklizňové techniky i elektronických systémů.

Významnou novinkou jsou již speciální traktory nižší výkonové třídy Claas Nexos. Nová generace zahrnuje dohromady 14 různých modelů, které se odlišují svým výkonem a rozměry. Provedení Nexos VE má celkovou šířku již jeden metr, zatímco Nexos F je konstruován se šířkou od 1,45 m a bude zajímavý pro sadaře. Pro usnadnění každodenních činností s čelním a se vzadu připojeným příslušenstvím provedli konstruktéři u těchto strojů řadu změn a vyvinuli také novou variantu převodovky.

Ale vystaven byl i traktor Atos 340, což je zástupce modelové řady, která se usídlila v segmentu od 79 do 109 k mezi řadami Arion 400, Axos, Elios a Nexos. Traktory Atos 200 a Atos 300 využívají k pohonu tří- a čtyřválcové motory a vyznačují se jednoduchou a robustní konstrukcí pro každodenní nasazení. Větší traktor Arion 420 nabízel možnost zažít výhled z panoramatického provedení kabiny na čelní nakladač. Široký výhled od prostoru přední nápravy až po horní polohu čelního nakladače doplňuje dobře vyřešené ovládání nakladače, pojezdu i hydrauliky traktoru v jednom joysticku. Zároveň má traktor nízkou výšku, takže snadněji projede i do stájí.

Výbavu na úrovni traktorů vyšší výkonové třídy nabízí řada Arion 600. Top-model Arion 650 s maximálním výkonem 184 k může pracovat i se žacími kombinacemi, a v této podobě byl i vystaven. Řízení se žacími stroji Claas Disco 1100 Trend o záběru 10,7 m řidiči usnadňovala navigace GPS Pilot.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down