27.03.2017 | 09:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Shodné huštění pro různé rychlosti

Firma BKT prezentovala na veletrhu SIMA 2017 velké množství pneumatik ze svého širokého sortimentu. Patřil k nim i zástupce řady Agrimax Force. Na pneumatice s rozměrem IF 900/60 R 42 bylo zřejmé, že je určena pro traktory vyšší výkonové třídy (s výkonem nad 250 k).

Tajemstvím její účinnosti v přenosu výkonu na půdu se současným snížením měrného tlaku je zdokonalená technologie pružné bočnice IF. Díky ní může tato pneumatika pracovat s nižším tlakem vzduchu. S rychlostním indexem D je pneumatika Agrimax Force vhodná pro jízdu rychlostmi až do 65 km/h (v zemích, kde to je povoleno) bez toho, aby bylo nutné tlak vzduchu měnit.

Pro výkonné traktory, které táhnou těžké náklady, prezentovala firma BKT pneumatiku Agrimax Sirio. Tato pneumatika má rychlostní index E a i s velkými náklady a vysokým zatížením může pojíždět vysokou rychlostí. Nízký valivý odpor přispívá ke snížení spotřeby paliva. Pneumatika byla na Simě vystavena v rozměru 540/65 R 34.

Kromě vývoje technologie IF dosáhla firma BKT pokroku i v oblasti technologie VF. Díky tomu mohla na veletrhu Sima prezentovat pneumatiku Agrimax Spargo. S rozměrem VF 380/90 R 46 je tento speciální plášť vhodný pro polní postřikovače při práci v řádkových kulturách. Tomuto způsobu využití odpovídá i vysoká nosnost. Pneumatika je schopná nést vysoká zatížení při nezměněném tlaku vzduchu ve srovnání se standardní pneumatikou o shodné velikosti. Naopak mnohostranností nasazení se vyznačuje pneumatika FL 630 Super.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství 5/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down