18.04.2017 | 01:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová výbava pro rozmetadla

Rozsáhlou expozicí se na veletrhu SIMA 2017 v Paříži pochlubila také firmy Sulky. Hned na jejím okraji bylo k vidění odstředivé rozmetadlo X50+ Econov, vybavené novým systémem zakrytí. Nové zařízení k zakrytí zásobníku s dálkovým ovládáním u rozmetadel Sulky X40+ a X50+ usnadňuje práci při doplňování hnojiva, kdy řidič traktoru nemusí vystupovat z kabiny.

Druhou inovací je centrální clona pro hraniční rozmetání s hydraulickým ovládáním. Tento prvek výbavy dovoluje aplikovat hnojivo od hranice pozemku, a to s uzavřeným šoupátkem. Rozmetadla série X40+ a X50+ jsou k dispozici s ovládáním ISOBUS. Pro jejich ovládání lze využít nový terminál Sulky Quartz 800 či ISOBUS terminály různých výrobců. Rozmetadla mohou být ovládána také s pomocí nového terminálu TMX 2500 firmy Trimble.

Jako novinka byl označen také pneumatický secí stroj Xeos Pro EVO se záběrem tří metrů, kombinovaný s rotačními bránami Sulky Cultiline HR. Jeho secí botky mohou pracovat i při přítlaku nastaveném až na 80 kg. Rotační brány disponují čtyřmi rotory na jeden metr záběru. Místo nich lze secí stroj kombinovat s pasivním nářadím (sekcí talířů Cultiline HR). Tato sekce dovoluje zvýšit pracovní rychlost při setí až na 12 – 14 km/h, pokud panují příhodné podmínky.

Aby bylo možné zároveň se setím aplikovat do půdy ještě druhý produkt, vyvinula firma Sulky nový typ malého přídavného zásobníku s označením Duo. Zásobník má objem 70 l a může sloužit k uložení mikrogranulátu, granulovaného insekticidu, hnojiva či druhého typu osiva. Může být připojen jak k secímu stroji, tak i k velkému čelně nesenému zásobníku Sulky Xeos TF.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 5/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down