20.09.2021 | 05:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Podmínky jako v rodném Finsku

Pro finské sklízecí mlátičky Sampo Rosenlew je příznačné, že lze s nimi sklízet i za méně příznivých klimatických podmínek. Velmi dobře se vypořádávají s podmáčeným terénem, a i v takto náročných podmínkách oddělují spolehlivě zrno od plev a poskytují čistý výsledek mlácení. Mnohdy jsou jediným strojem, který se může zakousnout do zralého, avšak vlhkého porostu. Do České republiky je dováží společnost P&L.

Uvedenou charakteristiku potvrdila i sklízecí mlátička Sampo Comia 2.0 C12 během SAMPO tour v okolí Olomouce, kde v tu dobu panovaly nepříznivé klimatické i půdní podmínky jako v rodném Finsku. Ani při výnosu 9 tun obilovin z hektaru či více se daných podmínek Comia nezalekla, jak už je u ní zvykem.

„Za ideálního počasí dokáže sklidit porost každá mlátička. Když je ale mokro, podmáčený terén či polehlé a prorostlé prosty, pak jenom mlátička Sampo. I v těchto podmínkách se cítí jako ryba ve vodě. Je to dáno tím, že je konstruována pro náročné finské podmínky, kde se běžně sklízí při vlhkosti vyšší než dvacet procent,“ říká Marek Psota, produktový manažer značky Sampo Rosenlew ve společnosti P&L. „S ohledem na kompaktní rozměry, malou hmotnost, uzávěrku předního diferenciálu a případný pohon všech čtyř kol mohou u nás mlátičky Sampo sklízet za méně příznivých klimatických podmínek, které se blíží klasickému finskému prostředí s krátkou vegetační dobou. Navíc se dokonale pohybují i v kopcovitých terénech, kde lze takové podmínky očekávat.“*

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 38.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.