11.07.2018 | 06:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rychle a přesně do mulče i nepřipravené půdy

Secí stroje Horsch Pronto NT jsou nyní k dispozici v pracovních záběrech 6, 8 a 9 metrů. Zvládají výsev do nepřipravené půdy nebo do mulče s pomocí osvědčených dvojkotoučových secích botek TurboDisc v kombinaci s předřazenými prolamovanými talíři. Meziřádková rozteč je 20 cm.

Díky pracovní rychlosti až 20 km/h dosahují i stroje s malým pracovním záběrem velkých plošných výkonů. Kombinace prolamovaných talířů a dvojkotoučových botek se snadno prokrajuje skrz organický materiál a připravuje dostatek jemné zeminy do seťové drážky. Tahový odpor této konstrukce je velmi nízký. Rozhodující výhodu má kombinace prolamovaných talířů a osvědčených secích botek TurboDisc při práci po mělké přípravě půdy. Ornice se zpracovává pouze v pásku, kde se následně uloží osivo. Na secím lůžku se vytvoří jemná zemina a otevře se secí drážka. Velkoryse dimenzovaný zásobník osiva na 4000 l zkracuje prostoje. Potřebné zatížení se na prolamované talíře a secí botky přenáší prostřednictvím promyšlené hydrauliky. Ve velmi tvrdých podmínkách je možné zvětšit zátěž až na 1400 kg v podobě přídavných rámových závaží.

Dvojkomorový zásobník pojme 5000 l osiva a hnojiva, které se společně ukládají na seťové lůžko. Doplňkovou výbavu tvoří ještě aplikátor mikrogranulátů schopný nést a dávkovat další komponenty. Při jednom pracovním přejezdu je tak možné ukládat do půdy až tři komponenty - osivo, hnojivo a mikrogranulát.*

Více naleznete v Zemědělci č. 27.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.