11.10.2017 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

S novinkou na stánku

Společnost Agrocentrum ZS, s. r. o. byla založena v roce 2006. O pět let později, v roce 2011, vybudovala současný areál ve Stránecké Zhoři. Základním pilířem společnosti je prodej a servis traktorů, sklízecích mlátiček a lisů Massey Ferguson, traktorů Valtra a další techniky. Nabídku tvoří závěsné stroje značek Kverneland a Kuhn, teleskopické nakladače Merlo, dopravní technika Annaburger, Samson, Krampe a Maraton včetně aplikačních cisteren, kloubové nakladače Weidemann nebo mulčovače Ferri a Mc Conner.
Na výstavě Den Zemědělce v Kameni u Pelhřimova představila společnost Agrocentrum ZS, s. r. o. aktivně traktory značky Massey Ferguson, jednak s technikou Kuhn, jednak před diváky na hlavní tribuně. Zástupcem nejsilnější modelové řady byl model MF 8737, traktor s motorem AGCO Power o objemu 8,4 l, maximálním výkonem 400 k a plynulou převodovkou Dyna VT. Traktor je vybaven komfortní kabinou s ovládáním funkcí na loketní opěrce, navigací a telemetrií.
Novinkou mezi traktory Massey Ferguson byl model MF 6718S, stroj oceněný na výstavě SIMA 2017 v Paříži titulem Traktor roku 2017. Nový model je vybaven čtyřválcovým motorem o objemu 4,9 l s maximálním výkonem 200 k. Zákazník může volit ze dvou převodovek - Dyna-6 nebo Dyna-VT.
Třetím traktorem značky Masery Ferguson, který nás zaujal, byl kompaktní farmářský traktor MF 5609 Lader. Svojí konstrukcí a výbavou zahrnující sdružené ovládání nakladače a převodovky na jedné páce, hydraulické čerpadlo o výkonu 100 l/ min či prosklenou střechu pro lepší výhled, je předurčen pro práci s nakladačem.
Druhou značkou traktorů v nabídce je severská Valtra. Z jejího portfolia vystavovatel vybral lesní traktor série N, model 154 EA ( Eco Aktiv ) s kompaktními rozměry, který lze využít nejen v lesnictví. Stroj je osazen čtyřválcovým motorem o objemu 4,9 l a mechanickou převodovkou s pěti rychlostními stupni řazenými pod zatížením. Pro práci v lese je traktor upraven již z výrobního závodu.
Do portfolia firmy Agrocentrum ZS patří také manipulátory Merlo. Vystavený kompaktní teleskopický manipulátor Merlo TF 35.7 má nosnost 3500 kg a maximální zdvih 6,7 m. Výbava zahrnuje hydrostatický pohon, dvoustupňovou převodovku či hydraulické čerpadlo Load Sensing o výkonu 210 bar a průtoku 130 l/min.
Závěsné nářadí reprezentoval pětiradličný nesený pluh Kverneland s orebními tělesy jištěnými listovými pružinami.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down