Společnost UNIMARCO a. s. z Želechovic nad Dřevnicí využila den otevřených dveří konaný 20.10. k oficiálnímu představení svého nového sídla veřejnosti. Více než dvě stovky návštěvníků si kromě prohlídky nové haly včetně jejího zázemí prohlédli i vystavenou techniku mnoha značek.
Na příznivce zemědělské a vinařské techniky čekaly více než tři desítky strojů prodávaných značek. Z těch tradičních to byly dánské výrobky - aplikační technika Hardi a rozmetadla Bredal. Tuto techniku doplnily půdozpracující stroje francouzského výrobce Agrisem a italská technika pro sklizeň píce značek Sitrex, Bellon či Mascar. Od letošního roku společnost UNIMARCO prodává také kvalitní italské pluhy značky Moro Aratri, a tak nesměly chybět ani zástupci této žluté techniky. Stroje určené do zemědělství doplnila na venkovní ploše také technika směřující do komunální sféry – traktory Antonio Carraro a mulčovače Berti. A zapomenout nesmíme ani na techniku pro vinaře značky GAI, renomovaného světového výrobce plnicích a etiketovacích strojů pro vinařský a potravinářský průmysl.
Důstojné prostředí pro zaměstnance, zákazníky i stroje
Technické parametry nové haly splňují nejpřísnější kritéria a v některých případech jdou ještě dál. Hala je například investicí šesti milionů korun vybavena řízeným větráním s rekuperací tepla a komfortním podlahovým topením, které je rozvedeno nejen v administrativní části, ale i po celé servisní a montážní hale. Pracovní prostředí pro mechaniky se tak velmi výrazně zlepšilo. Zatímco v původní hale pracovali v prostředí bez denního světla a v zimě vzduch ohřívaly zavěšené plynové zářiče, letošní zimu strávili v příjemném pracovním prostředí, v hale plné denního světla a i v silných mrazech mohli pracovat pouze v triku. A nejsou omezeni ani pracovní plochou. „V servisní hale lze současně montovat nebo servisovat čtyři samojízdné postřikovače, velká tažená rozmetadla Bredal nebo velké diskové podmítače,“ vysvětluje Robert Mladenov a dodává: „Naplnili jsme tak hlavní myšlenku, tedy zajistit kvalitní montáž, servis a skladové zázemí a samozřejmě také pracovní podmínky pro zaměstnance.“*
Celý článek vychází v prosincovém Farmáři.