23.05.2018 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zajímavé stroje i software

Firma AGRIO MZS s. r. o. se již tradičně zúčastňuje všech významných výstav zemědělské techniky. Nejinak tomu bylo i v případě nedávno skončeného veletrhu Techagro. Jihočeská firma představila v Brně nový model samojízdného postřikovače, zástupce jednotlivých modelových řad tažených postřikovačů a také nové systémy povyšující kvalitu postřiku na vyšší úroveň.

Mezi zajímavé novinky firmy AGRIO představené na brněnském Techagru lze jistě zařadit systém variabilního dávkování pesticidů a hnojiv na základě senzorového monitoringu porostních podmínek. Jihočeská firma tento systém poprvé představila veřejnosti v Hannoveru na podzimní výstavě Agritechnica. AGRIO vyvíjelo tento systém ve spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně, Technologickou agenturou České republiky a firmou Wirelessinfo dva roky. Systém slouží ke stanovení diferencovaných dávek při hnojení porostů a aplikaci přípravků na ochranu rostlin v precizním zemědělství.

S dvěma novými funkcemi přichází i německý výrobce elektroniky Müller-Elektronik, jehož počítače AGRIO montuje do svých postřikovačů. U počítačů Müller-Elektronik (ISOBUS SPRAYER-Controller) nabízí novou aplikační funkci CURVE-Control, která při zatáčení s postřikovačem zajišťuje konstantní aplikaci v rámci celého pracovního záběru. Té dociluje přepínáním různých kombinací trysek v rámci každé sekce. Postřikovač samozřejmě musí být vybaven vícenásobnými, přepínatelnými držáky trysek a uživatel musí mít licenci VARIO-SELECT. Druhou zajímavou funkcí firmy Müller-Elektronik je MULTI-Rate, umožňující přenos více cílových dávek současně pomocí funkce Task-Controller.*

Více se dočtete v květnovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down