22.05.2018 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Bohatá nabídka pro chovatele

Výrobní sortiment firmy Kuhn je velmi široký. Stejně široký může být také pohled na techniku potřebnou pro živočišnou výrobu. Zemědělec, jehož cílem je výroba masa či produkce mléka, tedy chovatel, se neobejde bez krmení. Počátek výroby krmiv je buď v podmítce po sklizni a přípravě půdy pro setí plodiny, jež bude součástí krmné dávky, nebo v dobře založeném travním porostu.

Secí stroj zaseje a aplikační technika zajistí hnojení a chemickou ochranu. Při všech těchto činnostech může zemědělec využívat techniku Kuhn, stejně jako při následné sklizni a přípravě krmné dávky. Firma KUHN CENTER CZ a. s., výhradní dovozce strojů Kun pro ČR, o tom na veletrhu Techagro přesvědčila všechny návštěvníky. My jsme se zaměřili na stroje pro sklizeň pícnin a míchací krmné vozy.

Nová generace oblíbeného stroje
Největší novinkou na stánku firmy KUHN CENTER CZ a. s. na veletrhu Techagro byl nový model pásového shrnovače pod označením Merge Maxx 950, jenž si v Brně odbyl českou výstavní premiéru. Novinka konstrukčně vychází z předchozího modelu 902, který mezi zemědělci získal pověst velmi kvalitního shrnovače, schopného velmi šetrně sbírat hmotu v plné kvalitě a s minimálním množstvím nežádoucích příměsí. Zejména chovatelé skotu oceňují jeho přínos. Nasazením tohoto stroje do sklizňové linky došlo v mnoha podnicích ke zkvalitnění senáže a zvýšení užitkovosti. U nového modelu 950 upoutá na první pohled snížení počtu pásových dopravníků ze tří na dva. Tato úprava s sebou přinesla poněkud jinou koncepci sběru píce. Oba sběrače mají pod sebou umístěné hydraulické válce, které je posouvají do stran. Sběrače tak umožňují vytvářet středový řádek. V tom případě má nový Merge Maxx pracovní záběr 9,5 m, při tvorbě řádku stranového pak 8,8 m včetně samotného řádku. Nastavit lze i šířku středového řádku od 1 do 2,2 m. Nový shrnovač nabízí celkem osm možností shrnování píce.

Více v květnovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down