11.05.2018 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová a inovovaná sklízecí mlátička

Výrobní sdružení Gomselmaš je mezinárodní společnost, která působí v mnoha zemích světa. Výrobní sortiment tvoří sklízecí mlátičky, samojízdné, závěsné a tažené řezačky, samojízdné sekačky a speciální technika, například kombajny na sklizeň kukuřičných palic, cukrové řepy nebo brambor. Na veletrhu Techagro vystavovala společnost Gomselmaš dvě sklízecí mlátičky.

Sklízecí mlátičky Palesse jsou známy svojí jednoduchou konstrukcí a obsluhou, nízkými nároky na údržbu a servis a minimální elektronickou výbavou. Přestože se těchto zásad výrobce stále drží, nové modely se musí přizpůsobovat jednak požadavkům zákazníků, jednak novým předpisům a obecným standardům evropských strojů. Proto už je například u nového modelu Palesse GS 16 podíl elektroniky větší než u dřívějších slabších modelů.

Nová šestnáctka
Novinkou pro letošní rok je model Palesse GS 16, který se řadí na vrchol nabídky. Mlátičku pohání motor Liebherr o výkonu 400 kW/544 splňující nejnovější emisní normy. Dostatek paliva zajistí palivová nádrž o objemu 800 l. Pracovní orgány tvoří dvoububnový mláticí systém se zrychlovacím bubnem a rotorovou separací slámy. Šířka mláticího ústrojí je 1700 mm a průměr mláticího bubnu 600 mm. Stroj je doplněn zpomalovacím reduktorem pro sklizeň kukuřice a slunečnice. Hltnost výrobce uvádí 16 kg/s. Zásobník zrna má objem 9000 l.
Oproti předchozím modelům Palesse jsou u nové šestnáctky mnohem více používány elektronické systémy. Jmenujme například elektrohydraulický systém pro kopírování pole Auto-Contour, elektronickou regulaci žaluziových sít či zadní couvací kameru. Novinkou je také automatické centrální mazání nebo zjednodušená agregace lišty. Pro šestnáctku výrobce dodává žací lištu Super Cut s šířkou záběru 9,2 m.

Více v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down