04.10.2018 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový postřikovač doplnily softwarové novinky

Nejsledovanější novinkou na stánku firmy AGRIO MZS s. r. o. na nedávno skončeném mezinárodním agrosalonu Země živitelka byl poprvé vystavený, zcela nový model samojízdného postřikovače Gekon.

Postřikovač Gekon, vyvíjený firmou AGRIO několik let, doplňuje v nabídce tuzemského výrobce postřikovačů větší model Dino. Na podzim se zapojí do rozsáhlého testovacího programu v podniku služeb a po vyhodnocení výsledků výrobce rozhodne, zda jej zařadí do výrobního programu již pro příští sezónu.

Podvozek nového Gekona je osazen špičkovou kabinou Claas kategorie 4 v plné výbavě. Šestiválcový motor Iveco o objemu 6700 cm3 splňující emisní normu Tier IVf má maximální výkon 151 kW a točivý moment 940 Nm/1500 ot. Stroj pohání pomocí hydraulického čerpadla pojezdu Poclain Hydraulics a nových hydromotorů Poclain s integrovanými brzdami a hydraulickou uzávěrkou diferenciálu. Volbu bude mít zákazník při určování světlé výšky stroje. Ta bude buď pevných 130 cm, nebo variabilní od 130 do 190 cm. Stejně tak variabilní bude rozchod kol od 225 do 300 cm. Postřikovač je vybaven sklolaminátovou nádrží o objemu od 3000 do 5000 l, ale je v podstatě nosičem nástaveb, a tak lze postřikovou nástavbu nahradit třeba rozmetadlem hnoje nebo cisternou s aplikátorem kejdy. Nový Gekon má nízko položené těžiště a velmi dobré hodnoty stoupavosti, což z něj činí favorita i pro extrémně kopcovité terény.

Kromě špičkové techniky představila firma AGRIO i nový software. Ve spolupráci s vývojovým oddělením firmy Müller Elektronik připravila druhou novinku – podstatně vylepšené automatické vyrovnávání ramen Distance Control TOP, které zajišťuje lepší kopírování terénu i při nižší výšce ramen nad porostem a jejich stabilitu při otáčení postřikovače na souvrati.*

Celý článek vychází v říjnovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down