22.03.2019 | 08:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Precizní aplikace s technikou z Brna

Firma AKP spol. s r. o. z Brna je výrobcem a prodejcem aplikační techniky. Od svého založení v roce 1991 se postupně vypracovala z prodejce náhradních dílů na specialistu na servis a přestavby postřikovačů a posléze i na jejich prodejce a výrobce.

Postřikovač pro velké výkony

Nejnovějším a také největším taženým postřikovačem z dílny AKP je Jumbo. Firma jej navrhla a zkonstruovala tak, aby svému uživateli poskytl již v základní výbavě poměrně vysoký komfort a splnil požadavky intenzivní zemědělské výroby. Základem stroje je pevný, robustní rám z pevnostní oceli o světlé výšce 800 mm s nově tvarovanou, designově velmi zdařilou polyetylénovou nádrží o objemu 5200 nebo 6200 l (skutečný objem je o 10 % větší). Díky důmyslné konstrukci má Jumbo nízko položené těžiště a je tak stabilní i při práci na svazích.

Pro přesnost, úsporu a ekologii

Seletron je sofistikované elektronické zařízení, které na základě údajů z GPS umožňuje při postřiku ovládat jednotlivé trysky postřikovače. Je to systém přinášející uživateli významné úspory v nákladech na chemické prostředky a zvýšení efektivity postřiku díky automatickému vypínání jednotlivých trysek. Rovnoměrný postřik s konstantní dávkou na celé ploše vede k lepší sklizni. Nezanedbatelný je také pozitivní vliv na životní prostředí.*

Více v 3. čísle Farmáře.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down