04.04.2019 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Kadově vybírají techniku pečlivě

Výrobně obchodní družstvo v Kadově věnuje zpracování půdy a setí značnou pozornost. Nákupu každého stroje předchází pečlivý výběr s praktickým zkoušením techniky mnoha značek. Velmi dobře si při těchto srovnáních vede technika německého výrobce Köckerling.

"Prvním strojem značky Köckerling, který jsme si pořídili, byl v roce 2014 radličkový kypřič Vario s pracovním záběrem 4,8 m, který nám dodala, stejně jako i další dva stroje této značky, společnost Newia s. r. o. ze Staňkova,“ vzpomíná předseda představenstva Karel Dobřemysl. Důvodem byla změna způsobu předseťové přípravy. Dříve podnik tuto činnost zajišťoval dvěma přejezdy talířovým podmítačem, ale vedení nebylo s výsledkem spokojeno. Výběrového řízení se zúčastnily stroje šesti značek, z nichž vedení podniku nejvíce zaujal právě osmiřadý radličkový kypřič Köckerling Vario.

Druhým strojem ze stejné stáje se v roce 2016 stal radličkový kypřič Vector s celkovým pracovním záběrem 6,2 m, který lze odebráním bočních sekcí přestavět na pracovní záběr 4,6 m. Ale ani ten není poslední technikou německého výrobce.*

Celý článek vychází v regionální příloze týdeníku Zemědělec věnované Plzeňskému kraji.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down