25.05.2020 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nástavba Fliegl ASW se osvědčila

Fliegl je německá rodinná společnost, která ctí tradice, dává důraz na inovace a vyzdvihuje hodnoty, jako je rodina, přátelství, důvěra, vášeň a solidarita. Přes čtyřicet let se zabývá vývojem a výrobou dopravní a aplikační techniky, která si získala oblibu nejen doma, ale i za hranicemi. Techniku Fliegl zastupuje v České republice společnost Agrozet České Budějovice a. s.

Společnost Agro Hybrálec s. r. o. a Agro Monet a. s., které spadají do jedné skupiny, nedávno pořídily dva nákladní automobily Tatra s výměnným systémem nástaveb homologované jako traktory.
Vzhledem k tomu, že klíčovým podnětem pro koupi vozu Tatra byl odvoz digestátu z bioplynové stanice, je jednou z nástaveb cisterna AgroStar. Druhou využívanou nástavbou je korba Fliegl ASW pro přepravu siláže a dalších materiálů od společnosti Fliegl. Její délka je 7,1 m a standardní výška 2,2 m, ale s nástavky lze zvýšit ještě o 20 cm. Nástavba se vyznačuje robustností a její boky jsou k sobě sešroubované, což nabízí velkou tuhost. V Agru Hybrálec hledali korbu, která není sklopná, ale má výtlačné čelo. Přesně to nástavba Fliegl ASW nabízí. Kromě hydraulicky posuvné čelní strany se uvnitř korby nachází i posuvný stůl. Nejde o klasický podlahový dopravník, nýbrž o stůl uložený na dno do poloviny délky celé korby. Část materiálu je tak nejdříve vynesena a teprve následně je zbytek vytlačen čelním čelem. Materiál je díky této konstrukci vykládán plynule a nedochází k jeho pěchování na bocích korby.
Výhodou řešení s výtlačným čelem oproti sklopné korbě je větší stabilita. Navíc všechny budovy, kam v Agru Hybrálec komodity uskladňují, jsou nízké a nákladní vůz se sklopnou korbou by materiál jen těžko vyložil.
Zatímco s Tatrou mají v Hybrálci dlouhodobé zkušenosti, nástavba Fliegl ASW byla první technikou této značky. Fliegl se osvědčil, a tak k nástavbě brzy přibyl ještě klasický traktorový návěs ASW 271.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down