07.05.2020 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

S novou technologií nové stroje

Technika na zpracování půdy má významný vliv na kvalitu následného setí a budoucí výnosy. Její důležitost si uvědomuje i vedení uskupení společností ZEVYP z Kladrub v Plzeňském kraji. V rámci přechodu na jinou technologii zpracování půdy a setí proto věnovalo výběru nových strojů velkou pozornost.

Uskupení ZEVYP je složeno ze tří zemědělských podniků: ZEVYP, spol. s r. o., dále ZEVYP - EKO s. r. o. a ZEVYP - pozemky s. r. o. Hospodaří v Plzeňském kraji, v okolí obcí Kladruby a Mezholezy na celkové výměře 2700 ha zemědělské půdy, z nichž je 2250 ha orné půdy.

Protože vybavení podniku technikou pro zpracování půdy nebylo zdaleka optimální, začali v roce 2018  vybírat nové stroje. Pro agregaci zvolili pásový traktor John Deere 9620 RX s maximálním výkonem 492 kW/670 k. Při rozhodování o nákupu nové techniky měly největší váhu praktické zkoušky v létě loňského roku, při nichž si v Kladrubech vyzkoušeli techniku několika značek. „Často jsme během jednoho dne přepřahali i několik strojů,“ vzpomíná jednatel společnosti Ing. Radek Jurčík. Při těchto zkouškách obstála nejlépe technika značky Köckerling.*

Více v regionální příloze týdeníku Zemědělec z Plzeňského kraje.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down