06.08.2020 | 06:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mlátičky pro menší výměry

Na evropských trzích máme k dispozici široké spektrum sklízecích mlátiček určených pro různé výměry zemědělské půdy. S ohledem na velikost řady evropských farem se jednotliví výrobci zabývají také vývojem a výrobou modelů určených pro sklizeň menších výměr.

Sklízecí mlátičky pro sklizeň menších výměr si nacházejí neustále se rozšiřující spektrum uživatelů také v podmínkách českého zemědělství. Menší podniky a farmy investují do této sklizňové techniky zejména s ohledem na potřebu provádět sklizeň v době, kdy mlátičku opravdu potřebují.
Právě tato podmínka není při využívání zemědělských služeb vždy splnitelná. Z hlediska konstrukce takových mlátiček hovoříme především o základních modelech se standardním tangenciálním mláticím ústrojím. Z hlediska separace slámy jde o vytřásadlové modely, které jsou osazeny čtyřmi nebo pěti klávesami. Tomu odpovídá celková výkonnost. S výše uvedenými technickými parametry koresponduje také pracovní záběr žacího válu, provedení řádkového odlamovacího adaptéru, objem zásobníku zrna a rovněž výkon a konstrukce samotné pohonné jednotky.*

Celý článek Ing. Filipa Javorka vychází v srpnovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down