02.09.2020 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dopravní obslužnost postřikovačů

Postřikovače, a to bez ohledu na konstrukci, představují především pracovní techniku. To znamená, že jejich úkolem je především provádět vysoce kvalitní aplikace v požadovaném čase. Z daného důvodu je tedy nutné zajistit postřikovací technice plynulé zásobování vodou, jež je základem pro vytvoření účinného roztoku.

Součástí technologií určených pro ochranu a výživu rostlin jsou také zpravidla různé typy přívozních cisteren. Obvykle se využívají cisternové nákladní automobily nebo jednodušší provedení traktorových cisteren. Roztok se připravuje s využitím přimíchávací nádrže, která představuje součást příslušenství nově dodávaných postřikovačů. Jako alternativa se využívá míchací zařízení, které naopak představuje příslušenství zásobovacích cisteren a montuje se v zadní části cisterny. Díky danému zařízení je opět možné připravovat požadovaný roztok a tím plnit hlavní nádrž postřikovače. Obecně platí, že objem cisterny by měl představovat celý násobek kapacity nádrže postřikovače.

Součástí technologií určených pro ochranu a výživu rostlin jsou také zpravidla různé typy přívozních cisteren. Obvykle se využívají cisternové nákladní automobily nebo jednodušší provedení traktorových cisteren. Roztok se připravuje s využitím přimíchávací nádrže, která představuje součást příslušenství nově dodávaných postřikovačů. Jako alternativa se využívá míchací zařízení, které naopak představuje příslušenství zásobovacích cisteren a montuje se v zadní části cisterny. Díky danému zařízení je opět možné připravovat požadovaný roztok a tím plnit hlavní nádrž postřikovače. Obecně platí, že objem cisterny by měl představovat celý násobek kapacity nádrže postřikovače.*

Více v článku Ing. Filipa Javorka v zářijovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down