01.10.2020 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Radličky i talíře od jedné značky

Spolupráce společnosti TAGROS a. s., Troubelice s prodejcem zemědělské techniky – firmou P & L, spol. s r. o., trvá již od poloviny 90. let minulého století. Vše začalo traktory Ford a následně pokračovalo dalšími značkami. Do současné doby firma P & L dodala do Troubelic na tři desítky strojů. Jsou mezi nimi i tři stroje značky Köckerling, nepostradatelné při zpracování půdy a předseťové přípravě.

Zemědělská společnost TAGROS a. s., Troubelice byla založena v roce 1995. Od té doby provozuje jak rostlinnou, tak živočišnou výrobu. Hospodaří na 2000 ha zemědělské půdy, z nichž je 1820 ha orné půdy. Pozemky se nacházejí v nadmořské výšce kolem 250 m, roční úhrn srážek činí 600 až 700 mm. Půdy jsou kolem Troubelic úrodné, ale převážně těžké hnědozemě a červenice. „Když v podzimní přípravě tyto půdy zořete, v klimaticky a půdně nevhodných podmínkách zaschnou, a pak se téměř nedají dále zpracovat,“ upozorňuje vedoucí střediska rostlinné výroby Jaroslav Maitner. Celkový stav půdy a její úrodnost významně ovlivňuje organické hnojení. Společnost všechny pozemky od počátku intenzivně hnojí všemi dostupnými organickými hnojivy. „Na pole aplikujeme hnůj, kejdu od skotu i prasat, zapravujeme do půdy meziplodiny i přebytky slámy po sklizni,“ konstatuje agronom.

Zpracování půdy

V Troubelicích zpracovávají půdu kombinovaně. Významnou roli při tom hraje technika značky Köckerling. V podniku pracují již tři stroje.*

Více v regionální příloze týdeníku zemědělec z Moravskoslezského kraje.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down