20.04.2021 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zajímavá technika z Polska

Společnost AGROTECHNIKA Vaněk s. r. o. byla založena na počátku devadesátých let minulého století a zpočátku nabízela pouze techniku pro zahrádkáře. Zemědělská a lesní technika se se v jejím portfoliu poprvé objevila na začátku nového tisíciletí a traktory před necelými třemi lety. I za toto krátké období si však již dokázaly najít své zákazníky.

Společnost AGROTECHNIKA Vaněk s. r. o. zastupuje od roku 2018 značku Farmtrac na našem trhu. „V současné době jsme ve fázi budování funkční a stabilní prodejní sítě a hledání důvěryhodných obchodních partnerů. Rádi bychom rozšířili počet prodejních míst ze současných pěti na přibližně třicet,“ vysvětluje jednatel společnosti Michal Vaněk a dodává: „Důležitý je pro nás i kvalitní záruční a pozáruční servis. Drobné opravy provádíme u zákazníka, větší v našem středisku ve Vrutici. Do budoucna chceme zákazníkům nabídnout vzdálený přístup a možnost diagnostiky závad na dálku.“

Evropské traktory
Firma Farmtrac, patřící mezi největší výrobce traktorů v Polsku, vyrábí své traktory z komponentů od renomovaných evropských výrobců, například nápravy a převodovky Carraro, hydrauliku Mita, elektroniku Bosch či motory Perkins, jen část z montovaných celků si vyrábí sama. Traktory s nižším výkonem jsou osazovány motory Farmtrac v tří- a čtyřválcovém provedení, v některých modelech jsou tříválce Mitsubishi a nejvýkonnější traktory pohání již zmiňované čtyřválce Perkins.
Variabilní je i osazení převodovkami. Nejslabší traktory používají hydrostatický systém pojezdu nebo mechanické převodovky vlastní konstrukce, traktory s vyšším výkonem mají reverzační převodovky Carraro 12/12 a 24/24.
Vývodový hřídel může být v nezávislém i na převodovém stupni závislém provedení a hydraulika je mechanicky ovládaná (s výjimkou modelu 9120 DTn, který má EHR).
V nabídce jsou traktory s naftovými motory o výkonu 20 až 113 k, zajímavá je elektrická varianta modelu Compact.*

Více v dubnovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down