18.05.2021 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Od podmítky až do jednoho metru

Společnost Unimarco a. s., slavící letos 30. výročí svého založení, patří mezi významné prodejce zemědělské techniky nejen u nás, ale i na Slovensku. Portfolio nabízených strojů na zpracování půdy zahrnuje techniku jak pro příznivce tradičního zpracování s orbou, tak pro propagátory minimalizačních technologií.

Doba, kdy bylo slovo pluh téměř neslušné, je dávno pryč a pluhy již několik let slaví comeback. Řada farmářů i zemědělských podniků se k orbě vrátila, řada z nich ji nikdy neopustila a další hospodáři jsou vybaveni technikou pro obě technologie. Zákazníci požadující pluh najdou v nabídce firmy z Želechovic nad Dřevnicí kompletní sortiment italského výrobce pluhů Moro Aratri, kterého firma Unimarco zastupuje v České republice a na Slovensku, a dále podmítací pluhy španělské značky Ovlac.

Pro podmítku i hlubokou orbu

Téměř nepřeberné množství pluhů má ve svém výrobním programu společnost Moro Aratri, největší výrobce pluhů v Itálii, s tradicí od roku 1957. Nabízí nesené, polonesené a dlátové pluhy v mnoha variantách a konstrukcích. Klasické pluhy, jež jsou historicky hlavním produktem firmy, se vyrábějí v neseném a poloneseném provedení, nesené mohou být vybaveny podvozkem, který slouží jednak k přepravě, jednak při práci vytváří z neseného pluhu de facto pluh polonesený, u něhož se pracovní hloubka nastavuje pomocí pojezdového kola. Jištění je řešeno pomocí střižného šroubu nebo hydropneumaticky. Volitelný je i způsob nastavení pracovního záběru – mechanicky nebo hydraulicky, z místa obsluhy. Pluhy mohou pracovat v brázdě nebo mimo brázdu. Nabídka zahrnuje řadu modelů, od dvouradličných až po provedení 8 + 1.

Dlátové pluhy se podle hloubky zpracování a modelu liší délkou slupic, jejich počtem (5 až 11) i způsobem jištění. To může být opět jednoduché mechanické střižným šroubem nebo pomocí patentovaného hydropneumatického systému jištění orebních těles Stone-Systém.

Specialitou firmy Moro Aratri jsou také prohlubovací jednoradličné pluhy, které jsou schopné pracovat až do hloubky 110 cm a lze je tedy využít například při zakládání vinic nebo při vytváření odvodňovacích nebo zavlažovacích rýh a kanálů.

Zajímavým doplňkem italských pluhů je španělský polonesený otočný podmítací pluh Ovlac Mini s pevným pracovním záběrem 1,9 až 5 m a hydraulickým nastavováním pracovní hloubky. Oproti klasickým pluhům má jinou geometrii i konstrukci hydraulicky jištěných orebních těles. Tento pluh Ovlac je určen pro mělkou podmítku on-land maximálně do hloubky 20 cm.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down