08.05.2014 | 01:05
Autor:
Kategorie:

Tiskové dny přinesly zajímavé novinky

Inovace – to je společný jmenovatel pro celý sortiment strojů firmy Lemken. Pro seznámení s novinkami a s pokrokem ve vývoji techniky za uplynulé období zorganizovala firma Lemken tiskové dny. Smyslem akce bylo techniku nejen zblízka přiblížit, ale i předvést při činnosti na poli. Tím se nejlépe mohou demonstrovat přednosti a možnosti strojů Lemken.

Na úvod proběhla tisková konference, na níž sdělili vedoucí pracovníci informace o hospodářských výsledcích za uplynulé období. Konstatovali velmi dobrý růst obratu v průběhu roku 2013. Úroveň obratu se vyšplhala na 263 milionů eur. Zároveň i první kvartál tohoto roku byl vůbec nejúspěšnější za celou historii firmy Lemken. Je to důsledek pozitivní situace u zemědělců a poskytovatelů služeb. Další potenciál ve vývoji vidí firma Lemken mimo jiné v oblasti strojů pro ochranu rostlin.

V rámci tiskových dnů byly představeny tyto stroje:  nové tažené postřikovače Vega, krátké talířové brány Rubin 12, kompletní série nesených otočných pluhů Juwel, pneumatická secí kombinace Compact Solitair 9 s automatickým ovládáním kolejových řádků a čelně nesený zásobník Gemini jako modulární systém v podobě vhodné alternativy k samojízdným postřikovačům.

Kromě toho byly předvedeny také nové rotační brány Zirkon 12 v záběru 6 m, které svým modulárním uspořádáním dovolují zákazníkovi zvolit si provedení takové, jaké zrovna potřebuje. V nabídce jsou dva druhy převodovek včetně provedení se dvěma druhy otáček. Hřeby mohou být nastaveny pro otáčení na ostro nebo na tupo; vybírat lze ze široké škály hřebů. Zirkon 12 má také přepracovaný závěs pro snadnou agregaci i s výkonnými traktory či systém hydraulického nastavování pracovní hloubky. Konstrukce stabilní svařované vany vychází z provedení u řady Zirkon 10 a zaručuje tak stabilitu a klidný chod rotorů.

U pluhů Juwel M, V a VT byl představen systém Turn Control a Turn Control Pro s možností ovládání přes ISO-Bus. Pluhy mají také inovované uložení opěrného kola se systémem, který eliminuje vznik rázů na opěrné kolo při obracení pluhu na souvratích. Díky vhodné úpravě budou mít pluhy Juwel vždy dostatek prostoru nad zemí pro plynulé otáčení, a to i při agregaci s traktory s úzkým rozchodem kol.

Pro své secí stroje vyvinula firma Lemken nový terminál, který jako sériová výbava nahrazuje dosavadní provedení terminálu. Na přání mohou být tyto stroje ovládány pomocí ISO-Bus terminálu CCI 200, který má prostornější displej, ale velmi podobné rozložení kláves i strukturu menu. Zároveň nabízí i další, velmi užitečné funkce jako Headland Control či Section Control. Krátká videoukázka zobrazuje rozkládání ramen u taženého postřikovače Lemken Vega*

O těchto a dalších technických novinkách přinese více informací Mechanizace zemědělství č. 6/2014.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down