Novinky představeny v Grieskirchenu

Firma Pöttinger je specialistou v oblasti techniky pro sklizeň pícnin, zpracování půdy, přípravy půdy a setí. Svým zákazníkům nabízí techniku, která je nejen bezpečná a spolehlivá při používání, ale také šetrná k půdě i ke sklízené píci a s jednoduchým ovládáním.

Stroje této značky si získávají celosvětově stále více příznivců. Potvrzují to dobré hospodářské výsledky, dosažené v obchodním roce 2013/2014: obrat na úrovni 314 milionů eur představuje nejen další zvýšení již počtvrté v řadě, nýbrž také opětovné dosažení rekordní výše obratu počtvrté v řadě ve více než 140leté historii firmy. Za tímto úspěchem stojí angažovanost pracovníků firmy, jejich orientace na zákazníky a spolehlivé a rychlé fungování servisní sítě.

Největší podíl na obratu v oblasti zemědělské techniky mají stroje pro sklizeň pícnin, následované technikou pro zpracování půdy. V obou těchto oblastech představil Pöttinger celou řadu inovací či některé stroje v novém, přepracovaném provedení. Ať se jedná o novou generaci žacích strojů, obracečů či shrnovačů, vždy přináší svému uživateli jednodušší ovládání a nastavení, zvýšenou produktivitu a další přednosti. Nové talířové podmítače či radličkové kypřiče nabízí vyšší účinnost při mělkém i hlubokém zpracování půdy v moderních technologiích. Také obchod s originálními náhradními díly zaznamenal zvýšení obratu o sedm procent.

Nejsilnější zůstávají trhy ve Francii, Německu a v domovském Rakousku. Na export jde celých 85 procent produkce firmy Pöttinger v celkové hodnotě obratu zhruba 266 milionů eur.

Oproti předešlému hospodářskému roku zaznamenaly největší navýšení obratu Irsko, USA, Kanada, Ukrajina a Velká Británie.

Prezentace strojů v nové podobě

Své hospodářské výsledky firma prezentovala na tradičním setkání obchodních partnerů, dealerů a novinářů s názvem Pöttinger International Day 2014 ve svém mateřském závodě v Grieskirchenu. Kromě tiskové konference byly také prezentovány stroje z uceleného výrobního programu firmy včetně novinek pro sezónu 2015. A to jak formou poutavého show v upravených prostorách centra TIZ, tak i prakticky, tj. při polním předvádění. Novinky v sortimentu budou zajímavé i pro zemědělce v ČR.

První část praktického předvádění byla netradičně věnována strojům pro zpracování půdy a setí. Představily se radličkové kypřiče Synkro nové generace ve dvou- a třínosníkovým provedení, krátké talířové brány Terradisc v polonesené verzi s vlastním podvozkem, secí stroje Vitasem a Terrasem C a otočné pluhy Pöttinger v neseném i poloneseném provedení s trakčním posilovačem. Poprvé bylo možné vidět při práci secí stroj Aerosem 3002 ADD ve spojení s rotačními bránami Lion. Divácky byla velmi přitažlivá ukázka sklizně silážní kukuřice pomocí nesené sklízecí řezačky Mex na traktoru Fendt 828 Vario s otočným řízením v kombinaci s návěsem Pöttinger Europrofi 5010 Combiline v roli odvozce řezanky.

Krátká videoukázka přibližuje některé předváděné stroje z první části prezentace při práci na pozemku v blízkosti obce Grieskirchen, kde byl připraven vzešlý porost hořčice na zelené hnojení.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down