03.10.2014 | 10:10
Autor:
Kategorie:

Výrobci ze Švédska představili chystané novinky

Čas letí velmi rychle a již se blíží další termín konání veletrhu SIMA v roce 2015. Někteří výrobci zemědělské techniky představují chystané novinky již nyní. Patří k nim i firmy Väderstad a Alö. Firma Väderstad, rodinný výrobce strojů na zpracování půdy a setí, sídlí ve stejnojmenném švédském městě. Je známá svou tradicí výroby hřebových bran; první stroj tohoto druhu představila firma v roce 1967. Od té doby prochází neustálým rozvojem a rozšiřováním výrobního sortimentu.

Bylo to jasně patrné i na představování novinek pro rok 2015, které firma Väderstadt spolu se švédským výrobcem čelních nakladačů Alö organizovala ve svém výrobním závodě.  Byly představeny jak zcela nové typy strojů, tak i užitečné doplňky, které rozšiřují možnosti jejich využití. Tím se stroje Väderstadt stávají ještě flexibilnějšími.

Za velmi flexibilní stroj lze považovat nový radličkový kypřič Opus. Ačkoli firma Väderstad již vyrábí široký sortiment radličkových kypřičů včetně kombinovaných strojů, jako je TopDown, zcela nově zkonstruovaný kypřič je vhodným doplňkem. Může pracovat do hloubky až 40 cm i v agregaci s vysoce výkonnými kolovými či pásovými traktory a pyšní se bohatou výbavou.

Pro zemědělce, kteří požadují techniku pro rychlé a efektivní zpracování velkého objemu organických zbytků, jsou určeny nové stroje Carrier L s talíři o průměru 51 cm a Carrier XL s talíři o průměru 61 cm. A to v pracovních záběrech 425 až 825 cm.

V souvislosti s rostoucími nároky na secí stroje firma přepracovala a zmodernizovala secí stroje Rapid. Stroje Rapid 300-400 C/S se vyznačují novým designem s nově formovaným zásobníkem na osivo, hydraulickým pohonem dávkovacího zařízení namísto doposud používaného mechanického pohonu s pomocí ostruhového kola a rozšířenými možnostmi ovládání.

Secí stroj pro StripTill

Zcela jiným konceptem než stroje Rapid se vyznačuje řada secích strojů Spirit. Nově je rozšířena o provedení Spirit 600C Nordic, které je osazeno jednokotoučovými botkami pro souběžnou aplikaci hnojiva do půdy. Dále byl představen i secí stroj Spirit 600C v provedení pro pásové zpracování půdy v systému StripTill.  

Firma Alö představila nový typ čelního nakladače Quicke X16 s komfortním ovládáním, vhodný pro traktory o výkonu 22-44 kW (30-60 k).

Se stroji se bylo možné seznámit na jednotlivých stanovištích a nejvýznamnější novinky se předvedly při praktickém nasazení (viz videoukázka).*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství č. 11/2014.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down