06.11.2014 | 01:11
Autor:
Kategorie:

Speciální traktory Claas se prezentovaly ve vinici

Velké Bílovice obklopují ze všech stran desítky hektarů vinic a při projíždění obcí lákají početné směrovky k návštěvě známých i méně známých vinařství. Jedním z nich je i vinařství Stanislava Mádla, které se pyšní dlouholetou tradicí. V podobě firmy existuje od roku 1993 a dnes hospodaří na 25 hektarech vlastních vinic. Vinohrady v blízkém okolí obce letos již podruhé sloužily ke konání Dne vinohradu firem Agrall a OSLAVAN.

Dovozce traktorů Claas do ČR, společnost Agrall zemědělská technika, pořádal tuto oblíbenou akci letos již popáté. Počasí přálo, a tak bylo možné na začátku listopadu předvést speciální traktory Claas Nexos přímo při práci v agregacích se stroji a zařízeními značky Braun. Ty na akci prezentovala firma OSLAVAN, a. s.

Na polním dnu byla představena řada traktorů Nexos ve variantách F, VL a VE. Traktory Nexos VE mohou mít nejmenší možnou celkovou šířku, a to již jeden metr. Traktory Nexos VL pak 1,26 m a Nexos F potom 1,457 m v závislosti na použitých pneumatikách. Traktory jsou poháněny čtyřválcovými motory značky FPT. Mohou být vybaveny podle přání každého uživatele například hydraulickým řazením směru jízdy Revershift, násobičem Twinshift či hydrogenerátory v různé specifikaci.

Traktory předvedly kultivaci příkmenného pásu a meziřadí, hloubkové kypření a přihnojování, práci ozubeného odorávacího a přiorávacího disku a též i činnost rotační kypřicí a mulčovací hlavy. Práci některých souprav je možné vidět na přiložené videoukázce. Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství č. 12/2014.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down