29.05.2015 | 01:05
Autor:
Kategorie:

Polní den v Lipsku se vydařil

Firma Amazone je německým výrobcem zemědělské techniky, který s oblibou prakticky prezentuje stroje ze svého výrobního programu. Důvodem je to, že u stroje při práci na poli mohou zákazníci posoudit kvalitu práce a také to, co stroj dokáže. Na jaře tohoto roku uspořádali manažeři firmy Polní den v blízkosti výrobního závodu v Lipsku. Redakce měla možnost se této akce zúčastnit a získat mnoho informací jak o výsledcích pokusů, tak i o novinkách značky Amazone pro tento rok.

Výrobní závod v Lipsku poskytuje návštěvníkům příjemné zázemí, kde proběhla úvodní prezentace firmy Amazone od těch nejpovolanějších, a to od produktových manažerů společnosti Agrotec. Jak se vyrábí pasivní půdozpracující stroje Amazone a tažené postřikovače Amazone UG bylo k vidění při prohlídce továrny. Velice zajímavá byla prezentace výsledků provozních pokusů, které firma již mnoho let provozuje na pozemcích v těsné blízkosti závodu.

Jedná se o systémová srovnání různých postupů zpracování půdy a zakládání porostů plodin se zohledněním odlišné intenzity zpracování půdy. Stanoviště se nachází v oblasti, kde roční úhrn srážek je pouze 530 mm, a tudíž je zapotřebí šetřit s půdní vláhou. Pokusy se provádí ve čtyřech základních variantách od orby až po mělké zpracování půdy pomocí talířového kypřiče.

Poté měli účastníci možnost vidět novinky firmy Amazone přímo při práci. Velkou novinkou jsou krátké talířové brány Certos TX, které doplňují známé a osvědčené stroje řady Catros o stroj pro intenzivnější zpracování a zapravení většího množství organického materiálu. Společnost Agrotec již má první stroje této modelové řady v ČR a bude je v letošním roce zájemcům předvádět při práci.

Více informací o Polním dnu přinese Mechanizace zemědělství č. 7/2015.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down