Novinky se představily s předstihem

Mezi firmy, které se intenzivně připravují na blížící se veletrh Agritechnica, patří i německý výrobce Horsch. V rámci dalšího zdokonalování a vývoje nových strojů má připravené novinky, které byly představeny v průběhu Tiskových dnů před Agritechnikou. Akce se konala v německé centrále firmy ve Schwandorfu.

Veletrh Agritechnica je vždy milníkem ve vývoji zemědělské techniky každého velkého výrobce. Firma Horsch se zaměřuje na vývoj profesionální precizní techniky s technologiemi high-tech včetně aplikované elektroniky. Na svém stánku bude mimo jiné prezentovat novinky a inovace v oblasti kypřičů, pneumatických i přesných secích strojů a postřikovačů.

Jednou z nich je upravený talířový podmítač Joker RT. V jeho přední části byl vytvořen přídavný prostor, v němž je uchycen nožový válec. Díky hydraulickému ovládání je možné z kabiny traktoru nastavovat přítlak na válec či jej v případě nepotřeby i zdvihnout mimo záběr.

Firma Horsch pracuje i na rozšíření využitelnosti u svých dalších strojů. Na Tiskových dnech prezentovala secí stroj Focus TD, nově vybavený připojením výsevní lišty pomocí tříbodového závěsu. Tento flexibilní způsob spojení dovoluje výměnu standardní lišty za úzkořádkovou secí lištu nebo za lištu s výsevními jednotkami Maestro.

Dále byl představen projekt s označením Single Disc, spočívající ve vývoji těžké kotoučové secí botky. Po jejím připojení na secí stroj Sprinter ST vznikne nový secí stroj s názvem Avatar SD. Jeho předpokládané využití je pro přímé setí nebo pro zakládání porostů na těžkých půdách.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 11/2015.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down