Modrá technika v obležení

Firma Lemken je výrobcem, který na domácím německém trhu má vedoucí pozici již po dlouhou dobu. Je úspěšný díky svému kompletnímu sortimentu techniky a díky své míře inovací. Odborná veřejnost odměnila firmu Lemken bohatou návštěvností na stánku v hale 11. Stroje byly rozloženy na velké ploše a expozici obohatil velký počet novinek.

Velmi nápadnou novinkou je nová generace návěsných pluhů s děleným rámem Titan 11. Řada nahrazuje dosavadní pluhy EuroTitan a VariTitan a poprvé v historii poskytuje k dispozici pluhy s až čtrnácti orebními tělesy.

Také program nesených pluhů je rozšířen o dvě další varianty. Nový Juwel 8 M disponuje v provedení M nebo MV hydraulickým otáčecím zařízením s mechanickým příčným přestavením.  V základním provedení jsou pluhy vybaveny orebními tělesy DuraMaxx.

Další novinkou v oblasti zpracování půdy je čtyřnosníkový intenzivní radličkový kypřič Karat 12. Stroj nabízí jak vysokou intenzitu při zpracování a mísení půdy, tak i značnou univerzalitu využití díky svým osmi různým variantám radliček. Bude k dispozici v pracovním záběru až do sedmi metrů, stejně jako talířový podmítač Rubin 12.

Velkou novinkou jsou secí stroje Solitair 25, které navazují na dlouholetou praxí osvědčené modely Solitair 9. Nápadné jsou již na první pohled svým novým zásobníkem na osivo o objemu 3000 l.

Stroj může být agregován též s jednotkami pro přesný výsev Azurit firmy Lemken. Na přání je možné ovládání secího stroje pomocí ISO-Bus, stejně jako u neseného pluhu Juwel 8 V se systémem Turn Control Pro. Ovládání tohoto pluhu pomocí Variocentra firmy Fendt bylo na stánku prezentováno.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství 1/2016.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down