13.04.2017 | 05:04
Autor:
Kategorie:

Moderní technika dokáže nemožné

Říká se, že v nouzi poznáš přítele, a o zemědělské technice toto pořekadlo v pozměněné podobě platí také. Skutečně kvalitní traktor nenechá svého řidiče v místech, kde si to nepřeje, a spolehlivé závěsné stroje dokáží odvést kvalitní práci i za zhoršených podmínek. Těm se někdy nedá vyhnout, jako například v dubnu letošního roku, kdy panuje typické aprílové počasí. V polovině tohoto týdne si vítr, déšť a nízké teploty společně zařádily ve středních Čechách, a to i nad pozemky společnosti RAVA zemědělský podnik, spol. s r.o. Křenice. Zrovna tam si firmy LEMKEN a KVARTO společně připravily LEMKEN Show – polní den se zaměřením na prezentaci novinek pro rok 2017.

Obtížnější podmínky pro předvádění zemědělské techniky na zpracování půdy a setí si lze představit jen stěží. Na zvoleném pozemku převažuje těžká, jílovitá půda, která byla navíc silně promáčená. Nicméně i tak se organizátoři polního dne rozhodli stroje předvést. Jednalo se jak o techniku předváděcí, tak i o stroje, které v pořádajícím zemědělském podniku pracují.

RAWA Křenice využívá od firmy LEMKEN mnoho strojů, mezi nimi i dvojici otočných pluhů, předseťový kombinátor Systém-Kompaktor a talířové brány Heliodor 9 v nosiči Gigant 12 S o záběru 12 m. Tyto stroje byly také předvedeny. Již první ukázky pluhů ukázaly na kvalitní práci orebních těles a na dobré tahové vlastnosti traktorů. Polonesený pluh Diamant 11 VT má možnost plynulého nastavení pracovního záběru všech těles z kabiny Vario, je také vybaven automatickým jištěním proti přetížení Hydromatic a systémem trakčního posilovače. Ten nalezl vhodného využití, protože při orbě za mokra je každé přídavné dotížení tažného prostředku užitečné.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství 6/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down