15.04.2017 | 07:04
Autor:
Kategorie:

Dvanáctimetrový záběr stále fascinuje

Dostatečná výměra pozemku v průběhu polního dne firmy LEMKEN v Křenicích poskytla vhodnou příležitost k předvedení techniky pro přípravu půdy před setím. Organizátoři LEMKEN Show se tohoto úkolu zhostili se vší parádou a připravili ten největší stroj, jaký firma LEMKEN ve svém sortimentu má – System-Kompaktor Gigant 12/1200.

Již příjezd soupravy tohoto stroje spolu s traktorem Challenger MT 775E ve speciální edici Stealth (černé lakování a sedačka ve žluté kůži) vzbudil značnou pozornost, zvláště při rozkládání obou polovin nosiče Gigant 12 S do pracovní polohy. Pro tuto činnost je nosič vybaven dvojicí silných pístnic, uložených šikmo, a tedy odlišně, než u menších typů Gigant 10. Shodný je ale základní princip, kdy ve dvou tříbodových závěsech nosiče jsou usazeny dvě sekce pasivní kombinace System-Kompaktor o záběru osmi metrů. Tyto sekce mohou kopírovat terén nezávisle na sobě, a každá z nich je ještě rozdělena na dvě čtyřmetrové části, které se mohou také kývat.

Nicméně dostatečný přítlak na pracovní pole radliček a jejich spolehlivé vedení prostřednictvím válců před a za nimi zajišťují udržování pracovní hloubky na konstantní úrovni. System-Kompaktor firmy LEMKEN dokáže připravit rovnoměrné seťové lůžko a půdu s vhodnou strukturou většinou na pouhý jeden přejezd. Ačkoli byl stroj původně vyvinutý k setí řepy a řepky, stal se tak oblíbeným, že je využíván i před setím obilnin a dalších plodin.

Stroj na polním dni LEMKEN patří pořádajícímu zemědělskému podniku a je vybaven odpruženými radličkami, ale možné je i provedení radliček neodpružené. Dobře nastavený stroj v agregaci s traktorem o výkonu motoru 298 kW/405 k odvedl ve velice těžkých podmínkách vynikající práci.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 6/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down