08.06.2017 | 08:06
Autor:
Kategorie:

Moderní technologie se předvedly ve Slovči

Předvádění zemědělské techniky formou polního dne je stále oblíbeným způsobem její prezentace, zvláště pokud je doprovázené oblíbenou hudbou a ve formě show. Přesně takovým byl i polní den společnosti Bednar, který proběhl na pozemcích firmy ZS Sloveč, a. s. V průběhu jednoho dne byly představeny jak stroje známé, tak i novinky. Žluté stroje uváděly do pohybu traktory John Deere. Již tradiční akce byla zároveň oslavou dvacetiletého výročí působení společnosti Bednar na českém trhu.

Tento výrobce závěsné techniky je stále ryze český, ale je zároveň i známý v mnoha jiných evropských zemích či světových kontinentech. Firma byla založena v roce 1997 a již ve svých začátcích se orientovala na export do zemí, jako bylo Polsko, Maďarsko, Německo a další. Stroje velkých pracovních záběrů se brzo staly nedílnou součástí sortimentu, ale zároveň firma sbírá požadavky od zemědělců z praxe. Ty se snaží pohotově zařadit do vývoje, testování a pak uvést do praxe. Dnes je Bednar známý jako inovátor v oblasti hlubokého zpracování půdy a hnojení do půdního profilu. Tyto technologie má adaptované pro podniky všech velikostí, jimž pomáhají řešit spoustu problémů.

Prezentace technologií začaly managementem pro zpracování posklizňových zbytků. Hned první stroj, mulčovač Mulcher MZ 6000, byl vybaven novinkou, hydraulicky poháněným ventilátorem. Ten zajišťuje ofuk stroje od posklizňových zbytků, které na jeho povrchu ulpívají. Rozdrcené posklizňové zbytky se v půdě rychleji rozkládají a jejich zapravení je snazší. Druhým důležitým strojem je rozvlačovač, s nímž lze provádět homogenizaci organické hmoty na povrchu půdy. Následné operace zpracování půdy, setí i hnojení lze pak provádět precizněji.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 7/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down