09.09.2017 | 05:09
Autor:
Kategorie:

Novinky se představily při práci

Tradiční a nejoblíbenější součástí polního dne firmy Amazone jsou praktické ukázky techniky. Asi není jednoduché v oblasti s intenzivní zemědělskou výrobou najít v létě volný pozemek pro předvádění techniky ke zpracování půdy a setí. Nicméně ani v tomto ohledu firma Amazone své příznivce nezklamala. Volné pole bylo po sklizni ozimého žita na GPS, respektive jeho menší část, protože na zbytku výměry již vegetovala kukuřice ve fázi druhého pravého listu.

Předvádění začalo druhou podmítkou strniště, a to pomocí krátkých talířových bran Catros+ 8003-2TX. Polonesený stroj má při práci podvozek zdvižený nahoru a pojíždí po opěrném válci a předních vodicích kolech. Přitom byla nápadná stabilita stroje bez jakéhokoli rozkývání.

Poté předvádění netradičně pokračovalo orbou. Přítomní měli možnost vidět poprvé v činnosti otočný pluh Amazone Cayros XMS V ve čtyřradličném provedení. Pluh měl hydropneumatické jištění orebních těles proti přetížení a je určen pro traktor o výkonu 120 – 200 k. Byl vybaven univerzálními orebními tělesy.

Následně se předvádění vrátilo na podmítnutou část pozemku. Do akce se pustila zajímavá souprava trojice strojů: traktoru Claas Axion 930 a největších talířových bran Catros+ 12003-2TS. Tyto talířové brány o záběru 12 m dovolují dosahovat v podmítkách nebo při přípravě půdy úctyhodné výkonnosti, a byly předváděny již i v roce 2016.

Stroj stále zůstává specialistou pro rychlé, mělké a intenzivní zpracování půdy, jímž se vytváří ideální podmínky pro vzcházení plevelů a výdrolu po sklizni, a pro přípravu půdy před setím, při níž vzniká urovnané seťové lůžko s jemnou půdní strukturou.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down