09.09.2017 | 07:09
Autor:
Kategorie:

Zásobník pro tažená nářadí o velkém záběru

Na svém polním dnu v letošním roce předvedla firma Amazone zajímavou novinku. Soupravu traktoru Claas Axion 930 a největších talířových bran Catros+ 12003-2TS doplnila ještě o zásobník XTender 4200-T. Zásobníkový systém také není novinkou, nicméně na polním dnu Amazone byl prezentován nově v provedení, které dovolovalo agregaci s půdozpracujícím strojem o záběru 12 m.

Proto měl zásobník vlastní podvozek a oj, agregovanou do etážového závěsu traktoru. Pojme 4200 l hnojiva (anebo osiva) ve dvou komorách s rozdělením v poměru 50/50. Je ovládán pomocí ISOBUS. Zásobník je převzatý z rozmetadel Amazone, čemuž odpovídá i jeho objem. Je však rozdělen na dvě samostatné komory a má dva plnicí otvory včetně lávky pro přístup obsluhy. Zásobníku nechybí osvětlení LED, kamerový systém, skříňka na nářadí, terminál TwinTerminal 3.0 či rám s kolečky pro odstavení.

Za podvozkem zásobníku se nacházely závěsné háky, do nichž se upnula rozpěrka oje talířových bran Catros+ 12003-2TS. Byla tam i připojovací místa pro hadice hydrauliky a pneumatické brzdy. Nad podvozkem se nachází také široká lávka se zábradlím pro přístup k plnicím otvorům zásobníku. Pro agregaci s menšími typy půdozpracujících strojů existuje zásobník XTender v neseném provedení a agreguje se do zadního tříbodového závěsu traktoru. Dovoluje jak aplikaci hnojiv, tak i případně setí. Přitom díky spojení velkého pracovního záběru a vyšší pojezdové rychlosti lze při těchto významných agrotechnických operacích dosahovat vysoké denní výkonnosti.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down